25 Απριλίου, 2024

Ντύθηκε στα ερυθρόλευκα η κούπα

Κυπελλούχος Ελλάδος στέφθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 0-1 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 8΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λιβάια να εκτελεί το φάουλ, τον Τζολάκη να διώχνει αρχικά, τον Ολιβέιρα να κάνει το σουτ και τον Μπα να διώχνει πάνω στην γραμμή

Ο Ολυμπιακός ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ, με τον Καμαρά να βρίσκει τον Ραντζέλοβιτς και εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Στο 35΄ οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Ελ Αραμπί να φεύγει στην αντεπίθεση να τριπλάρει τον Σβάρνα και τον Τσιτώντα, ωστόσο όμως το σουτ πέρασε ξυστά άουτ.

Στο 41΄ η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία με τον Μάνταλο να σουτάρει και τον Τζολάκη να διώχνει κόρνερ.

Με την αρχή της επανάληψης ο Ολυμπιακός έχασε και άλλη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί να βγάζει πάσα στον Μασούρα, ο ίδιος βγήκε τετ α τετ με τον Τσιτώντα, με τον δεύτερο να νικάει το ακραίο των ερυρθολεύκων.

Στο 55΄ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Μπακάκη να ανατρέπει τον Μασούρα, με τον Τσιντώντα να νικάει το Ελ Αραμπί αποσοβώντας το γκολ.

Η ΑΕΚ στην συνέχεια προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Τζολάκη κυρίως με στημένες φάσεις δίχως όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει το ντάμπλ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (62’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80’ Σεμέντο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (76’ Καφού), Μασούρας, Ελ Αραμπί (90’ Φορτούνης)