28 Μαρτίου, 2024

Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Πρόκριση και για τις δυο ομάδες στους δεκαέξι του μουντιάλ

Την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ, εξασφάλισε η Νότια Κορέα, επικρατώντας επί της Πορτογαλίας με 2-1. Οι Κορεάτες κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ και να εξασφαλίζουν το δεύτερο και τελευταίο εισιτήριο του ομίλου για την επόμενη φάση.

Με γκολ του Χουάνγκ Χι-Τσαν στο 91ο λεπτό η Νότια Κορέα νίκησε με 2-1 την αδιάφορη βαθμολογικά Πορτογαλία, η οποία είχε προηγηθεί με το ξεκίνημα του αγώνα, και πήρε έτσι τη 2η θέση στον όμιλο -πίσω από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος- και το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ 2022, παγώνοντας την Ουρουγουάη που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (90′ Γιου-Μιν Τσο), Λι Γάεσουνγκ (66′ Χι-Τσαν), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81′ Γιουν-Χο Σον), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (81′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Κουνγκ-Γον Γουόν.

Πορτογαλία: Ντιόγο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Νταλότ, Νέβες (65′ Λεάο), Ματέους Νούνιες (65′ Παλίνια), Ζοάο Μάριο (82′ Μπερνάρντο Σίλβα), Βιτίνια (81′ Καρβάλιο), Όρτα, Ρονάλντο (65′ Αντρέ Σίλβα).

πηγή: newsbeast.gr