26 Φεβρουαρίου, 2024

Νίκος Συριγωνάκης: Δόθηκε λύση για τις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων, που θέλουν αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης

Ένα από τα σημαντικά θέματα και προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ημέρες ήταν το γεγονός ότι σταμάτησαν από μία Φεβρουαρίου να γίνονται θεωρητικές εξετάσεις για υποψήφιους, για να αποκτήσουν το δίπλωμα οδήγησης. στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου αλλά και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού μας.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης σύμφωνα με τον νόμο 4850 που ψηφίστηκε το Νοέμβρη του 2021 υποχρεούνταν όλες οι διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών στις αίθουσες όπου ελάμβαναν χώρα οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό που περιλαμβάνει κάμερες φωτογραφιών όπως και συσκευές ανίχνευσης με σκοπό οι διαδικασίες να χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα και από διαφάνεια.
Πιστεύουμε ότι ο νόμος αυτός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε το Βίντεο:
youtu.be/BvnTh_zsxZU

Η Περιφέρεια Κρήτης προέβηκε και ξεκίνησε τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την αγορά αυτού του εξοπλισμού για όλες τις αίθουσες της περιφέρειας Κρήτης.
Δυστυχώς ο πρώτος διαγωνισμός μετά από προσφυγή που έγινε από μία εταιρεία στην προδικαστική δικαιώθηκε άρα λοιπόν κηρύχθηκε άγονος και άκυρος.

Αμέσως Ξεκίνησε και δεύτερος διαγωνισμός που κατακυρώθηκε την μία Φεβρουαρίου σε μία από τις εταιρείες με αποτέλεσμα να έχουμε προσωρινό ανάδοχο και περιθώριο ενστάσεων μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Δυστυχώς η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο έληγε 31 Ιανουαρίου του 2024 αν και το Νοέμβριο που δόθηκε η παράταση αυτή εμείς ως περιφέρεια είχαμε ζητήσει παράταση μέχρι 30/4 για να ολοκληρώσουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες γιατί υπήρχε περίπτωση όπως και έγινε να υπάρχουν ενστάσεις

Άρα λοιπόν από μία Φεβρουαρίου που δεν υπάρχει παράταση εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προφορικές εξετάσεις
Μετά από επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και την αρμόδια υφυπουργό, μας οριστικοποίησε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.
Έγιναν διάφορες σκέψεις με τους υπηρεσιακούς, με τις υπηρεσίες αλλά και με τη νομική μας υπηρεσία για να βρεθεί μία πολιτική λύση διότι όπως αντιλαμβανόμαστε μη διεξαγωγή εξετάσεων δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα τόσο στους επαγγελματίες εκπαιδευτές αλλά και ένα τεράστιο Κοινωνικό πρόβλημα αφού οι συμπολίτες μας δεν θα είχαν δυνατότητα να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο αφού αναμένουμε την θερινή περίοδο.

Η λύση δόθηκε από τον περιφερειάρχη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εδώ στα γραφεία της περιφέρειας με την συμμετοχή όλων των προέδρων εκπαιδευτών, και των συλλόγων εκπαιδευτικών του νησιού μας και η λύση είναι να προβούμε σε ενοικίαση του απαραίτητου και ενδεδειγμένου εξοπλισμού.

Σε πρώτη φάση θα εξοπλιστούν μέχρι και την Κυριακή μία αίθουσα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και σε επόμενο στάδιο όλες οι αίθουσες σε ολόκληρο το νησί για να ξεκινήσουν τη Δευτέρα οι θεωρητικές εξετάσεις και να λυθεί το πρόβλημα.
Η κατάσταση αυτή θα παραμείνει έως ότου έχουμε οριστικό ανάδοχο από τον διαγωνισμό που προείπα ότι είναι σε εξέλιξη οπότε θα προβούμε και στην τοποθέτηση του εξοπλισμού σε όλες τις αίθουσες του νησιού μας.

Εχθές πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση των Σωματείων των εκπαιδευτών από όλη την Κρήτη με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ Αρναουτάκη όπου το παρών έδωσε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ Συριγωνάκης Νίκος.
Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα σχετικά με τις αίθουσες εξετάσεων όπου δεν πραγματοποιούνταν εξετάσεις από μία Φεβρουαρίου 2024 λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού όπου είχε ορίσει το Υπουργείο, τονίζει σε δήλωση του ο κ. Κακολύρης.
Σε συνάντηση που έγινε με τους αρμόδιους φορείς μας ενημέρωσαν ότι θα προμηθευτούν τον εξοπλισμό με μορφή ενοικίασης έως ότου στην περιφέρεια τελεσφορήσει ο διαγωνισμός και αποκτήσει το μόνιμο εξοπλισμό ο οποίος θα πρέπει να στελεχώσει τις αίθουσες.
θεωρώ ότι εφόσον οι εξετάσεις συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

poo.gr