2 Μαΐου, 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: Πήρε το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής – Η συγγνώμη Πατούλη δεν ήταν αρκετή

Φαβορί ο Νίκος Χαρδαλιάς για την περιφέρεια Αττικής, ενώ βαρύ είναι το κλίμα για τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία. Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Παπανικολάου αρνήθηκε την Περιφέρεια Αττικής.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το «γαλάζιο χρίσμα» στην περιφέρεια Αττικής. Όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος της ΝΔ θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς και όχι ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε ήδη πάρει το χρίσμα από τη γαλάζια παράταξη.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης δείχνει αποφασισμένος να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, έχοντας στο πλευρό του αρκετά στελέχη από το γαλάζιο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε τη μακρά και επιτυχημένη διαδρομή του κ. Χαρδαλιά στην τοπική αυτοδιοίκηση με 12ετή θητεία στον δήμο Βύρωνα και τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής.

Τα παραπάνω οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά στο Μάξιμου, ο οποίος επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας.

Έτσι, σφραγίστηκε η ανατροπή της γαλάζιας στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, του οποίου η παρουσία σε εκδήλωση στο Ζάππειο προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Νωρίτερα, υπήρχαν διεργασίες προκειμένου να εξεταστεί η κάθοδος του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στον δήμο.

«Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘Η Γλυφάδα μας’. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Η συγγνώμη δεν ήταν αρκετή
Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν γαλάζια στελέχη που διαφώνησαν με την άρση της στήριξης στον Γιώργο Πατούλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έλαβε τις αποφάσεις του, παρότι και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αττικής είχε απολογηθεί για το ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου».

Μέχρι το μεσημέρι πάντως τα στελέχη της ΝΔ άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή μια έντονη δυσαρέσκεια για το συγκεκριμένο γεγονός. Όλα είναι ανοιχτά», είχε πει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Νίκος Ρωμανός.

Πάντως, οι προβληματισμοί στο γαλάζιο στρατόπεδο παραμένουν μεγάλοι καθώς στελέχη της ΝΔ έχουν συστρατευθεί με τον συνδυασμό Πατούλη και εκφράζουν δυσκολία να αποσυρθούν.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει το κυβερνών κόμμα.

Πυρά από την αντιπολίτευση
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς τακτικισμούς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει στη ΝΔ ότι επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

«Ανευθυνότητα είναι να συζητιέται το να αλλάξει ο επικεφαλής της περιφέρειας μέσα σε τέτοιες συνθήκες χάους που υπήρξαν στη χώρα το προηγούμενο διάστημα απλά και μόνο για να σωθεί η εικόνα του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης».

Το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι η επικοινωνιακή εικόνα του πρωθυπουργού σχολιάζουν από το ΠΑΣΟΚ.

«Συζητάνε ακόμα και τον κ. Χαρδαλιά ο οποίος πριν από μερικές ώρες ανέλαβε να δει ποια είναι δυνατότητα πυρόσβεσης των στρατοπέδων της πατρίδας μας».

Πάντως ο Γιώργος Πατούλης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

madata.gr