28 Απριλίου, 2024

Νίκησε σαν Πανιώνιος πάλεψε σαν Πάνθηρας

Την νίκη με 2-1 πήρε ο Πανιώνιος απέναντι στην Ξάνθη σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Σκόρερ για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν οι Μακσίμοβιτς στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης και Τσιλούλης στο 66΄, ενώ για την Ξάνθη μείωσε στο 90+3΄ο Φοσέ με εκτέλεση πέναλτι. 

Οι Ακρίτες είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης στα πρώτα 20 λεπτά. Στην συνέχεια οι Νεοσμυρνιώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο, πετυχαίνοντας το 1-0 με τον Μαξίμοβιτς να εκμεταλλεύεται την τραγική συνεννόηση της άμυνας των αντιπάλων, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 67΄ο Πανιώνιος καθάρισε τον αγώνα, με τον Μαξίμοβιτς να εκτελεί κόρνερ και μετά από κεφαλιά πάσα του Ντομίνγκες , ο Τσιλούλης με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μείωση στο σκορ στο 87΄με τον Στάρτζεον.

Στο 93΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Γκαργκαλατζίδης από τον Λυμπεράκη και αξιοποίησε ο Φοσέ, και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 96΄, όταν με τον Κότνικ εξουδετερωμένο ο Γκαργκαλατζίδης σούταρε, αλλά έδιωξαν προ της γραμμής οι αμυνόμενοι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (80΄ Ευαγγέλου), Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56΄ Άρτσε), Τσιλούλης (87΄ Δούμτσιος)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Σάο Μπέντο, Μπεξιβανίδης, Λισγάρας (55΄ Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (46΄ Στάρτζεον), Μπαριέντος (62΄ Γκαργκαλατζίδης), Καμαρά (46΄ Μουλέν), Ντε Αμορίμ, Κάστρο (78΄ Φοσέ)