3 Μαΐου, 2024

Νίκησε Άρη και διαιτησία

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 0-1 του Άρη στο Κλεάνθη της Βικελίδης, για την 9η αγωνιστική των play off της Superleague.

Αξιοσημείωτη μάλιστα ήταν κάκιστη διαιτησία του Βρέσκα, καθώς καταλόγισε δυο ανύπαρκτα πέναλτι εις βάρος των πρασίνων, με το δεύτερο να το παίρνει πίσω μετά από εξέταση στο VAR.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισοροπημένο, με τις δυο ομάδες να μην έχουν αξιοσημείωτες ευκαιρίες για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Στο 39΄ ο Βρέσκας καταλόγησε πέναλτι σε μαρκάρισμα των Αλεξανδρόπουλου, Ανουάρ στον Γκάμα. Εξέτασε, μάλιστα, τη φάση στο VAR κι επέμεινε στην απόφασή του. Ο Πορτογάλος φάνηκε να πέφτει μόνος του πάντως. Ο Φετφατζίδης ανέλαβε την εκτέλση στο 43’ και ο Ξενόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία.

Στις καθυστερήσεις ο Βρέσκας είδε νέο πέναλτι για τον Άρη. Ο Ζαγαρίτης έκανε απρόσεκτο γύρισμα, ο Ρόουζ έκανε προβολή κι απέκρουσε ο Ξενόπουλος. Αλλά ο Βρέσκας ανακάλυψε πέναλτι. Πάλι ειδοποιήθηκε από τον Σιδηρόπουλο να πάει στο VAR και φυσικά άλλαξε αυτή τη φορά την απόφασή του.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο σκορ στο 75΄ με κεφαλιά του Κολοβού μέσα από την μεγάλη περιοχή, μετά από γέμισμα του Ανουάρ.

Στην συνέχεια ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να έρθει η δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στα play off, πάλι με αντίπαλο τους κιτρινόμαυρους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μίκαελ Ένιγνκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπακούτσης (78’ Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Μαρτίνες (72’ Σόουζα), Μαντσίνι.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (84’ Θεοχάρης), Ζαγαρίτης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (60’ Σερπέζης), Αθανασακόπουλος (59’ Κολοβός), Μπουζούκης (83’ Μπεκ) Καμπετσής (60’ Μακέντα).