4 Μαΐου, 2024

Νίκη και συγκατοίκηση με Σλοβενία στην κορυφή

H Ελλάδα επικράτησε με άνεση της Μολδαβίας, με 2-0 για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Nations League και συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την Σλοβενία που νίκησε το Κόσοβο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας, με την Μολδαβία να παρατάσσει την ομάδα της πίσω από την σέντρα, με αποτέλεσμα η γαλανόλευκη να δυσκολεύτε να ξεκλειδώσει την άμυνα της.

Στο 35΄ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε την πιο αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τον Μάνταλο να βγάζει κάθετη πάσα για τον Παυλίδη, με τον Ναμάσκο να αποκρούει το πλασέ του Έλληνα επιθετικού.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική κέρδισε πέναλτι, με τον Πόσμακ να τραβάει και να ανατρέπει τον Παυλίδη. με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Με την αρχή της επανάληψης η Ελλάδα έκανε δυο τα τέρματα της, με τον Μάνταλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Μολδαβό κίπερ και με σκαστό σουτ έκανε το 2-0, κλειδώνοντας την νίκη.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να μην απειλήσουν, δίχως να μπορούν φτάσουν στην γαλανόλευκη περιοχή.

Στο 77΄ η ομάδα του Φαν Σιπ άγγιξε το 3-0, με το σουτ του Μπακασέτα μέσα από την μεγάλη περιοχή μετά από ωραία συνεργασία του Πέλκα με τον Φορτούνη, να το αποκρούει με τα πόδια ο Ναμάσκο.

Η Μολδαβία στο 88΄ κέρδισε πέναλτι με τον Ρότα να ανατρέπει στην μεγάλη περιοχή τον Μούντρακ.

Ο Μιλιντσεάνου ανέλαβε την εκτέλεση με το Βλαχοδήμο να μπλοκάρει την μπάλα στην δεξιά του πλευρά.

Στην συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κηνύγησε το τρίτο γκολ, βρίσκοντας όμως απέναντι το εξαιρετικό πρώην τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Ναμάσκο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (70΄Φορτούνης), Γιαννούλης, Τζαβέλας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης (83΄Μπουχαλάκης), Λημνιός (76΄Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (70΄Ρότα), Παυλίδης (83΄Φούντας)

Μολδαβία:  Ναμάσκο, Αρμάς, Πούσμας, Μούντρακ, Πλατίκα, Ρέμπιουκ, Κόσιουκ, Καϊμάνοφ (46΄Επουρεάνου), Ράτα (66΄ Μαραντίσι), Ιονίτα (76΄Ράκου), Νικολαέσκου (58΄ Μιλιντσεάνου)