19 Μαΐου, 2024

Νέες δηλώσεις Τούρκου καθηγητή για τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Τον αναμένουμε άμεσα – Ο κόσμος φοβάται

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Τούρκος καθηγητής, Δρ. Naci Görür για τον αναμενόμενο σεισμό της Κωνσταντινούπολης.

Όπως είπε ο σεισμός τον οποίο έχει προσδιορίσει μεταξύ 7,2 και 7,5 Ρίχτερ θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπό αυτή την έννοια, πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες για να μετατραπεί η εν λόγω περιοχή σε μια «ανθεκτική πόλη». Ωστόσο, ο καθηγητής δήλωσε ότι το φαινόμενο των «αντισεισμικών πόλεων» δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο στην Τουρκία.

«Μια πόλη αντισεισμική σημαίνει μια πόλη που επιβιώνει από τον σεισμό με ελάχιστες ζημιές όταν συμβαίνει μεγάλος σεισμός. Ακόμη και σε σεισμό 5-6 Ρίχτερ στην Τουρκία, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν», ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Χάσαμε πάνω από 50 χιλιάδες ανθρώπους στους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Σε αυτήν την εποχή, σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτήν την τεχνολογία, οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν πια τόσο πολύ. Υπήρξαν πρόσφατοι σεισμοί στην Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή. Έχασαν μόνο 3-5 άτομα ή 50 άτομα».

«Ο κόσμος φοβάται ότι ένας μεγάλος σεισμός μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να αντιμετωπίσει μια μεγάλη καταστροφή. Είναι καιρός να προετοιμάσουμε την Κωνσταντινούπολη για σεισμό», επανέλαβε.

«Αναμένουμε άμεσα τον σεισμό, πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα τη δουλειά», κατέληξε.

Πηγή: thestandard.gr