10 Ιουνίου, 2023

Nέες απειλές Ερντογάν: «Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει τη θέση της και να θυμάται την ιστορία »

Επιμένει να προκαλεί και να απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να «ξέρει τη θέση της και να θυμάται την ιστορία».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά στη σύντομη συνάντηση που είχαν χθες , ο Ερντογάν υπογράμμισε με επιθετικό ύφος: «Πάντα λέω ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2-3 ονόματα που δεν κάθονται ήσυχα, κάνουν συνεχώς τέτοιες δηλώσεις, λένε συνεχώς τέτοια λόγια, δεν ξέρουν τα όριά τους».

«Σε αυτό το σημείο λέμε γείτονα “κοίτα μην τα βάζεις μαζί μας”. Εξόπλιζε αυτά τα νησιά όσο θέλεις, τίποτα από αυτά δεν θα σε ωφελήσει. Να ξέρεις τα όριά σου με την Τουρκία. Υπάρχει η Τουρκία εδώ για αυτό θα πρέπει να μάθεις καλά τον τόπο σου, την πατρίδα σου, αν έχεις ήδη διαβάσει το παρελθόν σου, αν έχεις ήδη διαβάσει την ιστορία διεξοδικά, θα το δεις εκεί πολύ καλά. Όσα αεροπλάνα και όπλα έρθουν, δεν θα ωφελήσουν».

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά του Αιγαίου δεν έχει κανένα νόημα.