19 Απριλίου, 2024

Νέα ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Δεύτερη ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν τις ρυθμίσεις που έχασαν για τις οφειλές τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουν από τον Απρίλιο όσοι θα είναι έτοιμοι να προκαταβάλλουν δυο δόσεις. Δυνατότητα ρύθμισης των νέων οφειλών όμως, έρχεται αυτή τη φορά και για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Ρυθμίσεις για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ενεργοποιούνται από τον Απρίλιο τόσο για όσους τις έχασαν αλλά και για όσους δημιούργησαν νέες οφειλές μέσα στην ενεργειακή κρίση.

Βασική  προϋπόθεση για ενταχθεί κάποιος ξανά στη παλιά ρύθμιση που έχασε είναι μέχρι την 1/2/2023.

Προϋπόθεση επανένταξης είναι να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από τον Απρίλιο και η καταβολή των δύο δόσεων έως 31 Ιουλίου του 2023.

«Εις βάρους των συνεπών».

Τα επιτόκια των ρυθμίσεων που αναβιώνουν παραμένουν τα ιδια με την αρχική ρύθμιση.  Για  παράδειγμα, για τη ρύθμιση των 120 δόσεων το επιτόκιο ανέρχεται στο 3%.

«Δεν θα λυθεί το πρόβλημα».

Με την αναβίωση των παλιών  ρυθμίσεων ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ αναστέλλονται και  τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

«Για κάποιους που την έχασαν καλό είναι».

Στενές ρυθμίσεις για τους συνεπείς
Στενή ρύθμιση και για νέες οφειλές καθώς το νέο σχήμα ρυθμίσεων των 36-72 δόσεων μπορούν να εκμεταλλευτούν όσοι ήταν συνεπείς όλο το προηγούμενο διάστημα και έχουν δημιουργήσει νέες οφειλές μέσα στην ενεργειακή κρίση δηλαδή μετά την  1η Νοεμβρίου του 2021.

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας νέας ρύθμισης δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Mega.com