20 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Αριστερά για Τζιτζικώστα: Ενάμιση χρόνο μετά τα Τέμπη, η φον ντερ Λάιεν του δίνει το χαρτοφυλάκιο των «Βιώσιμων Μεταφορών»

Για «εξοργιστικό τρόπο» που λειτουργεί η ΕΕ κάνει λόγο σε ανανκοίνωσή της η Νέα Αριστερά με αφορμή την ανάληψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

 
«Είναι εξοργιστικός ο τρόπος που λειτουργεί η ΕΕ και μοιράζονται οι κρίσιμες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει στην προσωπική επιλογή του, Απόστολο Τζιτζικώστα, το χαρτοφυλάκιο των «Βιώσιμων Μεταφορών» αναφέρει η Νέα Αριστερά. Σημειώνει ακόμα πως «μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχαμε κι άλλο περιστατικό που παραλίγο να καταλήξει σε σύγκρουση τρένων επειδή τίποτα δεν λειτούργησε στην τηλεδιοίκηση με ευθύνη της κυβέρνησης».
 
Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς καταλήγει λέγοντας πως «αν για την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία η προσωπική εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η καταλληλότερη περίπτωση για τις μεταφορές, τότε πάλι καλά να λέμε που δεν του έδωσαν τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, λόγω εμπειρίας στις υποκλοπές».