29 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Με τη στήριξη Σαμαρά και Καραμανλή ο Μητσοτάκης

Ισχυρό μήνυμα ενότητας και νίκης στις επερχόμενες εκλογές έστειλαν Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση στο Ζάππειο. Ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά απηύθυνε ξανά κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις με σύνθημα Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή.
Ισχυρό μήνυμα ενότητας εξέπεμψε η ΝΔ 12 ημέρες πριν από τις κάλπες στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης όπου μίλησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται εκεί που ήταν το 2015, το 2012 και το 2010.

«Δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί η προεκλογική συγκυρία. Πολύ περισσότερο όταν υψώνονται ξανά μπροστά μας παλιά φαντάσματα, που ενώ θα έχουν καταδικαστεί στην κάλπη, μπορεί να αναζητούν την εξουσία ποντάροντας στην παγίδα της απλής αναλογικής. Και επιδιώκοντας νέες περιπέτειες με «Δήμητρες» μικρότερης αξίας ακόμα και από τα μυαλά των εμπνευστών τους».

Στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια από τις τρεις που επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε στο πρώτο λιμάνι της χώρας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Ο Σεραφείμ ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις 500 μερίδες φαγητού που προσφέρει η μητρόπολη σε άπορους και 300 άστεγους του λιμανιού.

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον»

Στη συνέχεια, περπάτησαν μαζί με την έδρα της Μητρόπολης Πειραιά που στεγάζεται στο Μαρινάκειο Μέλαθρον, έργο που αποπερατώθηκε με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τιμή του πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

O Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης απευθύνοντας κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, εξαιρώντας το κόμμα Βαρουφάκη.

«Κι αν κάποιος μπορεί να σώσει το λαό αυτό είναι η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων. Έχουμε ένα μέτωπο, τη χειρότερη Δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή, Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να μπει σε κυβερνητικό σχήμα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Καλλιθέα αρνήθηκε το κάλεσμα συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ δεν μίλησα ποτέ για άγνωστο χ. δεν θα πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, θα είναι κοινής αποδοχής».

«Δεν ξεχνάμε τι τράβηξε ο λαός και με τους δυο τους»

«Δεν τους δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν ξεχνάμε τι τράβηξε ο λαός και με τους δυο τους. Παλεύουμε, διεκδικούμε να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει σήμερα στον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς ήρθαμε ως ελληνική λύση για να κυβερνήσουμε όχι για να συγκυβερνήσουμε. Και αυτό είναι κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Μαρίας Ζάγκα, υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία και πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, η οποία έκανε λόγο για παρακράτος που λυμαίνεται τον χώρο των καυσίμων.

«Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος που είναι επίσημο παρακράτος. Όσο είναι ακριβή η βενζίνη και είναι ακριβή βενζίνη λόγω του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος. Ας με βγάλει έξω. Να με πετάξει αν δε με πιστεύει».

«Η κυρία Ζάγκα εξαπέλυσε σήμερα κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για «επίσημο παρακράτος» που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί. Την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα μηδενίζοντας τον σε βασικά είδη διατροφής», ήταν η απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου.

«Να σταματήσει η παροχολογία», ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να χωρέσουν όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά».

πηγή: MEGA TV