28 Μαρτίου, 2024

Ναπολιτάνικη ζύμη πίτσας

Υλικά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για πίτσα, συν περισσότερο για το ζύμωμα
1 1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1/4 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
1/4 κ. γλ. σκόρδο σε κόκκους
1/4 κ. γλ. στιγμιαία ξηρή μαγιά
3/4 κ. γλ. ζεστό νερό
2 κ. σ. λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα ιταλικά καρυκεύματα, τους κόκκους σκόρδου, τη στιγμιαία ξηρή μαγιά και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια μεγάλη σανίδα ή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10 λεπτά. Πλάστε σε μπάλα και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο μπολ που έχει αλειφθεί με λάδι. Καλύψτε τη σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.
Βήμα 3
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και σχηματίστε κάθε μισό σε μπάλα. Τοποθετήστε κάθε μισό σε ένα μπολ που έχει λαδωθεί και καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη για 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τις μπάλες ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι την κορυφή.
Βήμα 5
Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας για να σχηματίσετε έναν κύκλο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε απαλά τη ζύμη, σχηματίζοντας μια υπερυψωμένη άκρη γύρω από τη ζύμη.
Βήμα 6
Για να τεντώσετε τη ζύμη, τοποθετήστε τον κύκλο της ζύμης στην κορυφή του ενός χεριού και, στη συνέχεια, ρίξτε τον στο άλλο χέρι. Κάντε αυτό 5 έως 8 φορές, μπρος-πίσω μεταξύ των χεριών, μέχρι να φτάσει σε διάμετρο 25 έως 30 εκ. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί.
Βήμα 7
Προσθέστε τις γαρνιτούρες και ψήστε τις πίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

newsbeast.gr