21 Φεβρουαρίου, 2024

Μυστικό για να είναι το σπίτι πάντα τακτοποιημένο. Τρία λεπτά αρκούν

 Εδώ που τα λέμε, οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι πάντα και σε όλους από το αγαπημένο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Για κάποιους είναι ακόμη και… αγγαρεία. Ειδικά, όταν τις έχουμε παραμελήσει λόγω άλλων υποχρεώσεων και οι δουλειές έχουν μαζευτεί πολλές.

Σε αυτή την περίπτωση, ας το παραδεχτούμε, μας πιάνει… πονοκέφαλος. Αλλά υπάρχει λύση – όπως σε όλα – και μάλιστα ιδιαίτερα απλή όπου και το σπίτι θα είναι πάντα τακτοποιημένο κι εσείς δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο και διπλό κόπο.

Ποιο είναι αυτό το απλό μυστικό; Όπως αναφέρεται στο apartmenttherapy.com, υπάρχει μία καθημερινή συνήθεια, διάρκειας μόλις τριών λεπτών που θα σας λύσει τα χέρια. Και δεν είναι άλλη από το να τακτοποιείτε καθημερινά τα πράγματα και τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι που είναι σκόρπια εδώ κι εκεί.

Για παράδειγμα, ρούχα που τα έχετε πεταμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού, χαρτιά, βιβλία, ή τα πιάτα και τις κούπες, τα οποία αντί να τα έχετε μονίμως στο νεροχύτη, καλό είναι μετά το στράγγισμά τους να τα βάζετε μέσα στα ντουλάπια.

ourlife.gr