3 Μαΐου, 2024

Μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα ο Εμμανουηλίδης παρά ο Μπεχ

Του Μάνου Νικηφοράκη

Οι φετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού αποδείχθηκαν ”τρύπα” στο νερό, τόσο για το ρόστερ της ομάδας του Παναθηναϊκού, όσο και για την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η κορυφαία αποτυχημένη μεταγραφή ήταν του Ούφε Μπεχ, ο 27χρονος εξτρέμ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από το Ανόβερο με τον Νίκο Νταμπίζα να βλέπει στο πρόσωπο του Δανού, έναν παίκτη που θα μπορούσε να βοηθήσει τους πράσινους στην ανάπτυξη από τα άκρα.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελών διαφορετικά, είδαμε έναν παίκτη με παραπανίσια κιλά, με συνέπεια στους τραυματισμούς και χωρίς να μπορεί να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ρόστερ του Γιώργου Δώνη.

Εκείνη την μεταγραφική περίοδο ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο, δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει στο ”τριφύλλι” πολλά περισσότερα από όσα πρόσφερε ο Μπέχ φέτος.

Το να αγοράζεις με συμβόλαιο 3 ετών έναν ποδοσφαιριστή με συνέπεια στους τραυματισμούς και να αφήσεις εκτός ομάδας έναν νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που έχει δώσει δείγματα γραφής για το μέλλον, μάλλον μεγάλη αποτυχία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό για τον Νίκο Νταμπίζα.

Σε μια άλλη μεταγραφή που μπορούμε να επικεντρωθούμε είναι αυτή του Ζοάο Νούνιες, τον οποίο άλλοτε τον είδαμε να αγωνίζεται ως στόπερ και άλλοτε ως δεξί μπακ.

Υπάρχει και εκεί το ερώτημα, τι πρόσφερε παραπάνω ο Πορτογάλος, από τον νεαρό Βαγιαννίδη;