29 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2022: «Τι ντροπή» – Τα γερμανικά ΜΜΕ περνάνε γενέες 14 τα Πάντσερ μετά τον αποκλεισμό

Μπροστά σε μια σημαντική κρίση βρίσκεται το γερμανικό ποδόσφαιρο μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2022, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά τη διοργάνωση του 2018, καθώς παρά τη νίκη με 4-2 επί της Κόστα Ρίκα στην γ’ αγωνιστική τα «Πάντσερ» έμειναν εκτός της φάσης των «16» λόγω της νίκης με ανατροπή της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας με 2-1.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, στις δηλώσεις του μετά την νίκη αλλά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2022, έθεσε επί τάπητος την ανάγκη η Γερμανία να ακολουθήσει άλλες προπονητικές μεθόδους δείχνοντας προς ό,τι συμβαίνει σε Αγγλία και Ισπανία.

«Πιστεύω ότι για το μέλλον του γερμανικού ποδοσφαίρου πρέπει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά με την προπόνηση. Για χρόνια μιλούσαμε για τους νέους τερματοφύλακες, τους νέους ακραίους αμυντικούς, αυτό που ήταν πάντα πλεονέκτημα του γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν ότι αμυνόμασταν καλά. Χρειαζόμαστε τα βασικά. Η Ισπανία είναι πολύ καλή στην άμυνα και επικεντρώνονται στην προπόνηση των νεαρών παιχτών. Πιστεύω ότι για το μέλον και τα επόμενα 10 χρόνια θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών» είπε ο Χάνσι Φλικ ο οποίος άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Μετά τη λήξη του αγώνα με την Κόστα Ρίκα οι Γερμανοί παίκτες και οπαδοί βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πολλά σκυμμένα κεφάλια και απογοήτευση στην εξέδρα, ενώ ο Ρούντιγκερ ήταν καθισμένος στον αγωνιστικό χώρο κοιτάζοντας το απόλυτο κενό. Αντίστοιχα και στον γερμανικό πάγκο, οι παίκτες παρέμεναν σιωπηλοί και σαστισμένοι μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό.

«Τι ντροπή»

Όπως ήταν αναμενόμενο τα γερμανικά ΜΜΕ ξέσπασαν μετά τον αποκλεισμό της «νάσιοναλμανσαφτ».

 
«Το τέλος ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού έθνους. Μετά το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία πιστεύαμε ότι δεν μπορεί να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Από σήμερα ξέρουμε ότι μπορεί: Γίνεται και χειρότερο. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ» έγραψε χαρακτηριστικά η Bild.

               «Λίγα χιλιοστά αλλά στην πραγματικότητα μίλα μακριά από το να είμαστε στους καλύτερους του κόσμου» έγραψε το Der Spiegel, το οποίο σχολίασε καυστικά ότι «πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν η τυχερή νίκη της Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ιαπωνία που έδωσε το δικαίωμα στην Γερμανία να πιστεύει ότι μπορεί να περάσει στους 16 στην τελευταία αγωνιστική».

 
     «Η επόμενη καταστροφή» επέλεξε για τίτλο η Frankfurter Allgemeine Zeitung προσθέτοντας: «Η Γερμανία πέφτει ξανά στην άβυσσο». Η ίδια εφημερίδα ξεχώρισε, μάλιστα, τις δηλώσεις του Τόμας Μίλερ μετά τη λήξη του αγώνα με την Κόστα Ρίκα στις οποίες ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου είπε: «Σοκαριστικό, απίστευτο, η απόλυτη καταστροφή»

madata.gr