20 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Η Βόρεια Κορέα μεταδίδει «πειρατικά» το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ, αλλά αυτό δεν την αποτρέπει από το να μεταδίδει τους αγώνες μέσω της κρατικής της τηλεόρασης.

Τα έσοδα της FIFA (και) από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το φετινό Μουντιάλ έχουν φτάσει τιμές-ρεκόρ. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση παραμένει στα ύψη παρά τις «σκιές» της διοργάνωσης στο Κατάρ και πάνω από 125 χώρες, από την Ελλάδα ως την… Αρούμπα, έχουν πληρώσει για να εξασφαλίσουν το «πακέτο» των μεταδόσεων.

Αυτό δεν ισχύει για τη Βόρεια Κορέα, η οποία πάντως δεν στερείται της θέασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μουντιάλ μεταδίδεται κανονικά στο ασιαστικό κράτος, μόνο που αυτό γίνεται… πειρατικά. Οι πολίτες της παρακολούθησαν το Κατάρ-Εκουαδόρ και όλα τα παιχνίδια της Δευτέρας (21/11) από την κρατική τηλεόραση, η οποία δεν πλήρωσε ούτε σεντ αλλά αυτό δεν τη σταμάτησε από το να μεταδώσει πειρατικό σήμα στους δέκτες της κι όπως φαίνεται έτσι θα συνεχίσει μέχρι τον τελικό.

Η κατάσταση είναι άγνωστο αν προβληματίζει τη FIFA, η οποία, άλλωστε, μέσω του Τζιάνι Ινφαντίνο, διαμήνυσε πως έχει εξερευνήσει την πιθανότητα της διοργάνωσης ενός μελλοντικού Μουντιάλ στη Βόρεια Κορέα.

protothema.gr