1 Φεβρουαρίου, 2023

Μουντιάλ 2022: Η απάντηση του διαιτητή στις αιχμές περί αντικανονικού γκολ της Αργεντινής για το 3-2 στον τελικό

Οι κριτικές για τη διαιτησία του Σιμόν Μαρτσίνιακ στον τελικό του Μουντιάλ ήταν από θετικές μέχρι και αποθεωτικές από την πλειονότητα των media. Εξαίρεση αποτέλεσε η «Equipe», η οποία βαθμολόγησε μόλις με δύο στα δέκα τον Πολωνό ρέφερι και τον κατηγόρησε για αλλοίωση του αποτελέσματος, ισχυριζόμενη πως το τρίτο γκολ της Αργεντινής δεν έπρεπε να μετρήσει βάσει κανονισμού γιατί βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο αναπληρωματικοί παίκτες της Αλμπισελέστε.

Λίγα 24ωρα μετά τον τελικό στην Ντόχα, ο Μαρτσίνιακ έδωσε την απάντησή του και υπερασπίστηκε τον τρόπο που διεύθυνε και για τις δύο ομάδες, δηλώνοντας πως μετά το τέλος του ματς οι Γάλλοι παίκτες τον ευχαρίστησαν για τη διαιτησία του. Μάλιστα, τόνισε πως βάσει του κανονισμού που παρέθεσε η γαλλική εφημερίδα θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί και το τρίτο γκολ των Γάλλων και του Κιλιάν Μπαπέ.

«Για μένα μετράει αυτό που λένε οι παίκτες. Οι Γάλλοι με ευχαρίστησαν μετά το ματς, ήταν ικανοποιημένοι από τη διαιτησία. Ο Μπαπέ, ο Γιορίς, μου το είπαν.

Και όταν σκόραρε η Γαλλία, ήταν εφτά αναπληρωματικοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι σοβαρό να εξετάζεις τέτοια πράγματα», ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου στην Πολωνία.

gazzetta.