26 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Γαλλία και Αργεντινή το ζευγάρι του τελικού

Γαλλία και Αργεντινή είναι οι φιναλίστ του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Οι Γάλλοι εξασφάλισαν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, νικώντας 2-0 το Μαρόκο. Ανησυχία επικρατεί στους Τρικολόρ ενόψει του τελικού, καθώς ο Κομάν είναι ο τρίτος παίκτης που παρουσιάζει συμπτώματα ίωσης.
Οι Γάλλοι ζητωκραυγάζουν, πανηγυρίζουν, χορεύουν.

Απογοήτευση, καημός και δάκρυα για τους Μαροκινούς, που είδαν την ομάδα τους να φτάνει για 1η φορά στους 4 της διοργάνωσης, αλλά να χάνει με 2-0 από την αρμάδα του Ντεσάν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι τρικολόρ προκρίθηκαν στον 4ο τελικό της ιστορίας τους και θα κυνηγήσουν ένα ιστορικό back to back απέναντι στην Αργεντινή του Μέσι, καθώς καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει το Μουντιάλ 2 διαδοχικές φορές, μετά την Βραζιλία το 1962.

Με ένα υπέροχο τέρμα ο Ερνάντεζ νίκησε τον Μπόνο, άνοιξε το σκορ και προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους απανταχού Γάλλους φιλάθλους.

Αν και το Μαρόκο πίεσε για την ισοφάριση, μετά την ενέργεια του Εμπαπέ, ο Μουανί βρέθηκε στο σωστό σημείο και σφράγισε τη νίκη των έμπειρων Γάλλων.

Στους πανηγυρισμούς συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο για τη Γαλλία; Η 1o Μουντιάλ για τον Μέσι με την Αργεντινή;

Ραντεβού με την ιστορία την Κυριακή.

madata.gr