21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μόνο με αρνητικό PCR η είσοδος όλων των ταξιδιωτών στη χώρα από την Κυριακή – Δέκα τα κρούσματα την Όμικρον στην Ελλάδα

Νέα αυστηρότερα μέτρα για όσους έρχονται από το εξωτερικό τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή στα αεροδρόμια. Πλέον το αρνητικό μοριακό τεστ είναι απαραίτητο για την είσοδο κάποιου στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή 10 κρούσματα από την Όμικρον έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, με τους επιστήμονες προειδοποιούν και ζητούν αυστηρότερα μέτρα.
Σε εγρήγορση για τη μετάλλαξη Όμικρον παραμένει η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη.

Γι’ αυτόν τον λόγο, χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η είσοδος ταξιδιωτών από όλες τις χώρες του εξωτερικού θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ 48 ωρών.

Αυτό θα ισχύει υποχρεωτικά για όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν εκτός Ελλάδας για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

«Να κλείσουν σχολεία & κέντρα διασκέδασης»
Μόνο ο περιορισμός των ανθρώπινων επαφών θα μπορούσε να «φρενάρει» τον συνδυασμό των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον, προειδοποιεί ο ερευνητής Παυλάκης, με τον ίδιο να ζητά πιο να ληφθούν νέα πιο δραστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε δέκα ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής «Όμικρον» στην Ελλάδα.

Χθες έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 77 ασθενείς. Παράλληλα, 683 είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ 4.801 είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού καθώς η χορήγηση της αποτελεί κλειδί για την προστασία από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

madata.gr