27 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Ξεκινούν εργασίες για κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης

Η Ελλάδα πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο σε δυο θαλάσσια οικόπεδα δυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Την είδηση που αιφνιδίασε τους Τούρκους γνωστοποίησε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον Ερντογάν να συνεχίζει να ξεφουρνίζει πυραύλους με ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Αθήνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας, εξήγγειλε έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά Πελοποννήσου και Κρήτης

«Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τελευταία δοκιμή του Τυφώνα που κάναμε τρέλανε τους Έλληνες. Σε μια συνεχή διαδικασία, θέλουμε να επεκτείνουμε το βεληνεκές του περισσότερο από 561 km. Θα δώσουμε τα καλά νέα για πολλά άλλα όπως ο Cenk και ο Gezgin όταν έρθει η ώρα», σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για την επιλογή μου να μην μπω σε μία καθημερινή φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο Ερντογάν και όλα όσα καταμαρτυρά στην πατρίδα μας. Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας με απόλυτα στιβαρότητα και σαφήνεια σε όλα τα διεθνή fora και ο ίδιος είχα την ευκαιρία να τα πω στον κ. Ερντογάν όταν βρεθήκαμε στην Πράγα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Με την Κύπρο να θρηνεί για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, το κυπριακό και η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα, ο Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δίκαιο των θέσεών της, να προβάλλει διεθνώς το παράλογο και το παράνομο των τουρκικών αξιώσεων και απαιτήσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, θα βρεθεί σήμερα στην Σαουδική Αραβία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Στη Σούδα βρίσκονται 6 μαχητικά F-15 της Σαουδαραβικής Πολεμικής Αεροπορίας, που από αύριο θα ξεκινήσουν πτήσεις και συνεκπαιδεύσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που γιορτάζει σήμερα.

 

madata.gr