19 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης στη Βουλή για παρακολουθήσεις: Δεν δίστασα να παραδεχτώ το λάθος – Κι εγώ ήμουν θύμα συνακροάσεων

Με την προσδοκία η συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις να διεξαχθεί σε κλίμα εθνικής ευθύνης ξεκίνησε την ομιλία του κατά την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Παίρνω το λόγο στη σημερινή συζήτηση η οποία διεξήχθη με μεγάλη ταχύτητα με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε λύσεις που θα καλύπτουν τα κενά σε κρίσιμες λειτουργίες των κρατικών δομών. Έχω προσδοκία ότι η συζήτηση θα γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και με την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν συγκλίσεις σε ένα πεδίο που δεν επιτρέπει κομματικούς ανταγωνισμούς. Για αυτό υποδέχθηκα με αυτοκριτική τα όσα συνέβησαν με τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του κου Ανδρουλάκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Δεν δίστασα να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος με την οποία απάντησα με αλλαγές στον διοικητή της ΕΥΠ και στη γ.γ. του πρωθυπουργού. Κατέθεσε 4 τομές αλλαγών για να διαμορφώσουμε από κοινού μία νέα πραγματικότητα στις μυστικές υπηρεσίες. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και όχι να βαλτώσει η δράση της ΕΥΠ. Γιατί η ΕΥΠ συνετέλεσε ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική εισβολή στον Έβρο. Η ΕΥΠ έχει μόνιμο και διαρκές μέτωπο με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία, όπου επιτελεί αθόρυβες νίκες. Επιτυχίες που ποτέ δεν γίνονται γνωστές. Ένα λάθος αποκτά όμως μεγάλες διαστάσεις. Τίποτα δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση αυτό τον πολύτιμο βραχίονα του κράτους. Ένα ολίσθημα δεν αρκεί και δεν πρέπει να μηδενίσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος. Οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται σε λεπτή γραμμή. Η αναγκαία μυστικότητα μπορεί να οδηγήσει σε αυθαιρεσίες. Ενημερώθηκα ότι υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά. 
 
Και εγώ πληροφορούμαι ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων όταν ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν με τον Τσίπρα πρωθυπουργό».

 

madata.gr