22 Φεβρουαρίου, 2024

Μητσοτάκης προς αγρότες: Μπορούμε να συναντηθούμε σε ένα κοινό τόπο

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων.

Περίπου 20 λεπτά νωρίτερα έφτασαν οι 15 εκπρόσωποι των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου για το προκαθορισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις», ανέφερε στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των αγροτών προτάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πολλοί κλάδοι έχουν αιτήματα, ότι κάθε απόφαση που ληφθεί θα πρέπει να έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ότι οι δημοσιονομικές αντοχές είναι συγκεκριμένες.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των αγροτών αφορούν πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας, αφορολόγητο πετρέλαιο, τη μη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και την κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές.

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες

Στα Τρίκαλα οι αγρότες στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας -Τρικάλων. Στη συνέχεια αποφάσισαν να ανοίξουν το μπλόκο ως ένδειξη καλής θέλησης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

Στο Στεφανοβίκειο οι αγρότες προχώρησαν σε πορεία με τρακτέρ προς το φράγμα της λίμνης Κάρλα για να δείξουν τα προβλήματα στην πλημμυρισμένη περιοχή. Ιδιαίτερα, οι αγρότες της περιοχής ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να προωθηθούν τα θεσσαλικά ζητήματα, αλλιώς δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα τους.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα οι μελισσοκόμοι έχουν τοποθετήσει άδειες κυψέλες στην κεντρική πλατεία της πόλης ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

πηγή: MEGA TV