23 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Κάνω πάντα πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των εκλογών, Σάββατο μεσημέρι τη γράφουμε σε χαρτάκι με την οικογένεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, σε πιο χαλαρό κλίμα, με τον Γιώργο Λιάγκα και τον Τάσο Τεργιάκη για την εκπομπή «Το Πρωινό», στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Στο ερώτημα αν αισθάνεται πιο άνετα στις πολιτικές εκπομπές ή στις εκπομπές lifestyle που πηγαίνει ως καλεσμένος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι αισθάνεται εξίσου άνετα σε όλες, αλλά «αν με ρωτάτε τι βλέπω, εγώ βλέπω αθλητικά».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι έχει γούρια, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια είναι αυτά.
 
Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές και πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο αριθμός των βουλευτών θα εξαρτηθεί από το πόσα μικρά κόμματα θα εκλέξουν ευρωβουλευτή. Ο στόχος μας πάντως είναι να πιάσουμε και γιατί όχι να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε και μια οικογενειακή προεκλογική παράδοση, λέγοντας «κάνω πάντα πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά μόνο με την οικογένειά μου. Μαζευόμαστε το Σάββατο το μεσημέρι και γράφουμε σε ένα χαρτάκι τις προβλέψεις μας. Κανείς δεν την μαθαίνει, αλλά συνήθως εγώ είμαι αυτός που πέφτει μέσα».

Συνεχίζοντας, μετά τις επιτυχημένες προβλέψεις του για τις πρόσφατες ελληνικές επιτυχίες στον αθλητισμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα κάνει πρόβλεψη και για το Euro 2024, αλλά «όταν ξεκινήσει και αφού δω τους πρώτους αγώνες».

 
Ως προς το πότε θα ξεκουραστεί, απάντησε: «Ελπίζω να καταφέρω να ξεκουραστώ το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος», λέγοντας ακόμη ότι «για λόγους ευνόητους δυσκολευόμαστε να κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι», αλλά και ότι τις ημέρες που θα ξεκουραστεί θα βρίσκεται «μεταξύ Τήνου και Κρήτης».

Ακόμη, ρωτήθηκε ποιο άθλημα θα ήθελε να κάνει, αν δεν ήταν πολιτικός, με αφορμή την επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ και τη συνομιλία του με τον Εμμανουήλ Καραλή και απάντησε «σίγουρα όχι το άλμα επί κοντώ, γιατί αντιλήφθηκα πόσο δύσκολο είναι». Τόνισε επίσης τα εξής: «Πιστεύω στον αθλητισμό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ανάπλασης στο ΟΑΚΑ, το ίδιο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Τα νέα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός θα τους δώσει πολλές χαρές στη ζωή τους. Καλά τα κινητά και τα social media, αλλά…».

Σχετικά με τα βίντεό του στο TikTok και τα σχόλια πολλών ότι εκεί βλέπουν έναν «άλλον Μητσοτάκη», ο πρωθυπουργός απάντησε «ο ίδιος είμαι», ενώ στο ερώτημα εάν υπάρχει υλικό που δεν του έχουν επιτρέψει οι συνεργάτες του να αναρτήσει στο TikTok απάντησε καταφατικά.

Αποκάλυψε, δε, ότι «έχω ένα βίντεο για τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις μας, που όμως θα παίξει μετά τις εκλογές».

madata.gr