5 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που χτυπήθηκε πριν από λίγες ημέρες από ρωσικά πυρά, ως μια μικρή ένδειξη έμπρακτης στήριξης στον ελληνισμό.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά την τετραμερή συνάντηση στην Ρώμη των Μάριο Ντράγκι, Πέδρο Σάντσεθ, Αντόνιο Κόστα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναφορικά με την συζήτηση που είχαν οι τέσσερις πρωθυπουργοί, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της μια τέτοια ενεργειακή κρίση, κανείς κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» 

«Συμφωνήσαμε ότι οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές, πρέπει να υπάρξουν εναρμονισμένες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, ώστε να επανέλθουν οι τιμές στα φυσιολογικά επίπεδα».

«Όταν οι αγορές γίνονται έρμαια των κερδοσκόπων, τότε έρχεται η ώρα της κρατικής παρεμβασης. Μια τέτοια παρέμβαση εισηγούμαστε εμείς» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να πάρουμε αποφάσεις άμεσα. Να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο στην οικονομία. Να δώσουμε έμφαση στις διασυνδέσεις και στο LNG. Επίσης, στην εξοικονόμηση. Η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην Ευρώπη, να βάλει νάρκη στην ευρωπαϊκή ιδέα».

 

 

madata.gr