21 Φεβρουαρίου, 2024

Μητσοτάκης: Εγκαινίασε τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στον Άγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας (vid)

Eγκαινιάζοντας τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες.

Επίσης ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και πολύ δε περισσότερο ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

Δείτε την ομιλία:

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τη δοξολογία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών ενώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αλλά και της ενημέρωσης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό συνόδευε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Φθιώτιδας ,Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Γιώργος Κοτρωνιάς ο νυν δήμαρχος Καμένων Βούρλων ,Γιάννης Συκιώτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί της ευρύτερης περιοχής όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων.