20 Απριλίου, 2024

Μηνύματα αισιοδοξίας στην προεκλογική ομιλία του Φραγκίσκου Λαμπρινού

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής νομού Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Φραγκίσκος Λαμπρινός, παρουσία, του πατέρα του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, κομματικών στελεχών, στελεχών του δήμου Ηρακλείου, αιρετών της πόλης αλλά και πλήθους υποστηρικτών του.
ο Φ. Λαμπρινός μιλώντας στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο, μίλησε με συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα που προβληματίζουν τη χώρα και το νησί μας την Κρήτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις υποδομές που απαιτούνται στο νομό Ηρακλείου, στις ανάγκες του αγροτικού τομέα, στην επιστροφή του ΠΑΣΟΚ με ειδική αναφορά στη νέα γενιά που, όπως τόνισε, απαξιώνει την πολιτική και επιλέγει να φύγει στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Λάμπρος Αντωνόπουλος. Στο χαιρετισμό του ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως «Το ΠΑΣΟΚ και η νεολαία επέστρεψαν ξανά και πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις» υπογραμμίζοντας πως: «θα κάνουμε ξανά το Ηράκλειο πράσινο!».

Τον κ. Λαμπρινό προλόγισε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρης Ροζάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Με ύφος που ξεχωρίζει και λόγο απλό, ειλικρινή και κατανοητό ο Φ. Λαμπρινός έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους υποψηφίους και πιστεύουμε και ευχόμαστε και ανάμεσα στους αυριανούς εκπροσώπους του τόπου μας».
Εν συνεχεία ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στην εκκίνηση της παράταξης από την Κρήτη με ηγέτη τον Ελευθέριο Βενιζέλο ενώ με έμφαση μίλησε για το τρίπτυχο: «Ασφάλεια, αξιοπρέπεια, αλήθεια» τονίζοντας ότι «για εμάς, τους σοσιαλδημοκράτες μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά».

Για τις υποδομές που έχει ανάγκη η Κρήτη είπε πως: «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ότι ανεγείρεται νέο αεροδρόμιο χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο». Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης, ενώ το μόνο σχέδιο είναι αυτό του δήμου Ηρακλείου».  Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, σημείωσε πως «οι αγρότες ήταν πάντα κομμάτι της ψυχής του ΠΑΣΟΚ" και πως "ήρθε η ώρα να ξανασυναντηθούν την άλλη Κυριακή».

Ο Φ. Λαμπρινός ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ρεαλιστικές προτάσεις για μείζονα ζητήματα όπως το δημογραφικό, η παιδεία, η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.
Μίλησε επίσης για το πελατειακό κράτος, τα κόκκινα δάνεια, το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στη θέση εργασίας τονίζοντας ότι: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την ισορροπία ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα».

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τον κόσμο ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούν για να φέρει το ΠΑΣΟΚ το απαιτούμενο νέο ήθος και νέο ύφος στην πολιτική και ολοκλήρωσε την ομιλία λέγοντας τα εξής: «Πολιτική έλεγε ο Τσώρτσιλ, είναι να λες σήμερα τι θα κάνεις αύριο και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε. Γι’ αυτό αποφεύγω τα μεγάλα λόγια. Υπόσχομαι όμως, δύο πράγματα: σκληρή δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση».