24 Απριλίου, 2024

Μίμης Δομάζος: Πως οι γιορτές έσβησαν τις αποβολές

Αν δει κανείς τις συμμετοχές του Μίμη Δομάζου το 1967-68, έχει παίξει και στα 34 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ωστόσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει και δύο αποβολές. Πώς λοιπόν έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια, που εξέτισε τις ποινές του; Μια σύγχρονη απάντηση θα ήταν «σε αγώνες Κυπέλλου», αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Η ιστορία ξετυλίγεται λίγο παράξενα…

Ο Δομάζος αποβάλλεται στις 10 Δεκεμβρίου 1967 στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1 από τον διαιτητή Θανάση Κρεούζη στο 58ο λεπτό. Ο Λάκης Πετρόπουλος δεν τον υπολόγιζε για το επόμενο παιχνίδι στις 17 Δεκεμβρίου με τον Βύζαντα, αλλά ο Γ.Γ.Α. Κώστας Ασλανίδης αποφασίζει να χαριστούν όλες οι ποινές σε αθλητές ενόψει των Χριστουγέννων. Έτσι ο Μίμης δεν εξέτισε ποινή για την κόκκινη κάρτα και έπαιξε εναντίον του Βύζαντα, σκοράροντας μάλιστα.
Στις 31 Μαρτίου του 1968 στο Νέο Φάληρο το παιχνίδι Εθνικού – Παναθηναϊκού είναι στο 0-0. Στο 80ο λεπτό ο διαιτητής Βαγγέλης Παζαρόπουλος δείχνει κόκκινη στον Δομάζο, ισχυριζόμενος ότι τον μούτζωσε!

Το πρωτάθλημα είχε διακοπή και δεν θα γινόταν άλλη αγωνιστική, πριν από τις 22 Απριλίου, που ήταν η Δευτέρα του Πάσχα. Στις 21 Απριλίου έπεφτε εκείνη τη χρονιά το Πάσχα και συνέπιπτε από την επέτειο ενός έτους από την 21η Απριλίου 1967. Και μαντέψτε! Ο Κώστας Ασλανίδης έχει δύο λόγους πλέον να ξαναχαρίσει ποινές. Και την θρησκευτική γιορτή και την γιορτή του καθεστώτος.

Η ποινή του Δομάζου λοιπόν και πάλι σβήνει και την Δευτέρα του Πάσχα, στις 22 Απριλίου, είναι στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, που νικά τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Έτσι, όπως πολλοί έχετε πάρει πίσω πινακίδες και έχετε γλυτώσει πρόστιμα ενόψει εορτών, έτσι και ο Μίμης εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι αποβλήθηκε λίγο πριν τις γιορτές και στις δύο περιπτώσεις, οπότε έπεσε σε περιόδους χάριτος!