21 Φεβρουαρίου, 2024

Μιχάλης Καμπιτάκης: Ξεκίνησε η διαδικασία κοινοποίησης πορισμάτων για τις ζημιές από τον καύσωνα- Αναμένονται ενστάσεις (vid)

Ξεκίνησε η διαδικασία κοινοποίησης των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα που υπέστησαν τα αμπέλια στην Κρήτη 23 και 26 Ιουλίου.

Αρχικά η κοινοποίηση λαμβάνει χώρα σε μικρά χωριά και περιοχές με λίγες δηλώσεις, με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.) Μιχάλη Καμπιτάκη, να σημειώνει ότι «για τις πρώτες περιοχές που κοινοποιήθηκαν, το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2024» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως, οι παραγωγοί θα πρέπει να σπεύσουν στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ, κλπ ώστε να μην χάσουν την προθεσμία.
Από ότι φαίνεται μέσα από τα πρώτα πορίσματα που κοινοποιήθηκαν, οι ζημιές είναι πολύ χαμηλές διότι, όπως τόνισε ο κ. Καμπιτάκης η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών έγινε με καθυστέρηση έως και τριών μηνών!!!

Έτσι ο Γεωπόνος που έκανε αυτοψία σε πολλά αμπέλια εκείνη την περίοδο, δεν μπορούσε να εκτιμήσει σωστά την φθορά που είχε γίνει σε αυτά. «Θεωρώ ότι πολλοί θα είναι οι παραγωγοί που θα προχωρήσουν σε ενστάσεις το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό τους ζητάμε να προσέξουν προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα της ένστασης» κατέληξε ο κ. Καμπιτάκης.

Δείτε το βίντεο: