6 Μαΐου, 2024

Μέτρησε η ποιότητα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω την ήττα και τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ και επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στις νίκες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί, ενώ στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ήταν πιο ανταγωνιστικός, ωστόσο όμως τα δυο γκολ του Σφιντέρσκι στο τέλος διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος και στα πρώτα τρία λεπτά είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες, με την μία να καταλήγει στο δοκάρι του Βάτερμαν.

Η πίεση και οι δυο μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ με το «Καλήμερα»

Πρώτα στο 2΄, ο Τσόλακ μπήκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Ολλανδό τερματοφύλακα των Κρητικών να διώχνει και στο 3΄ η κεφαλιά του Μάτος χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς.

Άνοιξε το σκορ με τον Ελ Καντουρί

Ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ μόλις στο 8΄, με τον Ελ Καντουρί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από άψογη συνεργασία με τον Ζίβκοβιτς.

Η μεγάλη απόκρουση του Βάτερμαν

Ο ΠΑΟΚ στο 34΄ άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον Σβαμπ να βγαίνει μόνος του με τον Ολλανδό κίπερ μετά την πάσα του Ζιβκοβιτς, να κάνει το σουτ και τον Βάτερμαν να αποκρούει εντυπωσιακά.

Απάντησε με δοκάρι ο Ναμπί

Ο ΟΦΗ στο 36΄ λίγο έλειψε να κάνει την ισοφάριση με το σουτ, του Ναμπί να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ:

Στην συνέχεια οι Θεσσαλονικείς ήταν οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, κλείνοντας τον ΟΦΗ στην περιοχή του.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε μέχρι το 60΄, με την ποιο αξιοσημείωτη ευκαιρία, να είναι το σουτ του Ναμπί στο 58΄, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς,

Έμεινε όρθιος με Βάτερμαν

Στο 61΄ ο Βάτερμαν κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ, με το μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς να το αποκρούει ο Ολλανδός.

Προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις

Στην συνέχεια οι Κρητικοί προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τα καρέ του Δικεφάλου, είτε βγάζοντας προωθημένο τον Ουές, είτε τον Σαρδινέρο, ωστόσο όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η διπλή χαμένη ευκαιρία του ΟΦΗ

Στο 78΄ ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον διεθνή Αυστραλό να παίρνει διπλή κόντρα με Λύρατζη και Μιχαηλίδη να μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή, με το σουτ να το αποκρούει ο Ζίβκοβιτς.

Αμέσως μετά ο Ναμπί έχασε και αυτός μεγάλη ευκαιρία, με τον Άγγλο να πραγματοποιεί σουτ στην κίνηση και τον Ζίβκοβιτς να βγάζει δύσκολα με τα πόδια.

Έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης

Ο ΟΦΗ έδειχνε ότι ήταν η ομάδα που κυνηγούσε το γκολ ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές του και έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το σερί του Πολωνού

O Δικέφαλος του Βορρά έκανε δυο τα τέρματα του με την συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών, με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Βάτερμαν, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 91΄, με σκόρερ και πάλι τον Σφιντερσκι, οποίος είδε εκτός εστίας τον Βάτερμαν και με «σκαφτό» σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Σίμος,5-4-1): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης (72΄Λυμπεράκης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (72΄Γιάννου), Στάικος (46΄Στάρτζεον), Νέιρα, Μεγιάδο (84΄Σολίς), Ναμπί, Σαρδινέρο

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα, 3-4-3): Ζ. Ζίβκοβιτς , Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος (74΄Λύρατζης), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Πέλκας (74΄Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (85΄Εσίτι), Τσόλακ