25 Μαΐου, 2024

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε βάση του Ισφαχάν στο νότιο Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν, προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες». Οι εκρήξεις είναι κοντά σε βάση του ιρανικού στρατού.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτήν την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματος ν’ αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του Σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ χτύπησε και στο Ιράκ και στη Συρία.

Βάσεις στο Ισφαχάν & τη Νατάνζ χτύπησε το Ισραήλ
Νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το χτύπημα, το οποίο, από αμερικανικής πλευράς, χαρακτηρίζεται ως «περιορισμένης έκτασης».

Ο στόχος της επίθεσης φαίνεται ότι δεν είναι κάποια εγκατάσταση από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο εναέριος χώρος σε Τεχεράνη και Ισφαχάν έχει κλείσει, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να ανεβάζουν το επίπεδο συναγερμού σε όλες τις βάσεις.

Πηγές του Ιράν αναφέρουν ότι έχουν καταρρίψει drones.

madata.gr