14 Απριλίου, 2024

Μέση Ανατολή: Σφίγγει ο ισραηλινός κλοιός γύρω από τη Γάζα. Ατομική βόμβα στην Γάζα;

Ο κλοιός του ισραηλινού στρατού σφίγγει γύρω από την περικυκλωμένη πόλη της Γάζας όπου οι δυνάμεις της Χαμάς εξακολουθούν να προβάλουν αντίσταση, οχυρωμένες σε γειτονιές.
Καθώς οι Ισραηλινοί προχωρούν δέχονται επιθέσεις με αντιαρματικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα από τα ερείπια και από ενόπλους που ξεπηδούν από σήραγγες στα νώτα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον IDF, από τον ισραηλινό στρατό, οι άνδρες του μηχανικού XX9 βρήκαν χάρτες οι οποίοι αποτυπώνουν τα τούνελ της Χαμάς, σε ένα μεγάλο ποσοστό, να σημειωθεί ότι όλα τα τούνελ, όλες οι σήραγγες, είναι περίπου 400 χιλιόμετρα.

Στα δικά της βίντεο η Χαμάς υποστηρίζει ότι προκαλεί βαριές απώλειες στον ισραηλινό στρατό.

Περίπου πενήντα άμαχοι σκοτώθηκαν τη νύχτα από τις ισραηλινές βόμβες στον προσφυγικό καταυλισμού Αλ Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα, σε υποτιθέμενη ασφαλή περιοχή. Πολλές δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Τραγική φιγούρα ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου Αναντολού που έχασε στο βομβαρδισμό και τα τέσσερα παιδιά του. Η γυναίκα του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Σήμερα έχασα όλα τα αγόρια μου, μαζί και τη μονάκριβη κόρη μου. Ήθελα να κάνω άλλη μία για να έχει αδερφή. Την έχασα».

9.800 νεκρούς στη Γάζα αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι, τα παιδιά που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς ξεπέρασαν σήμερα τις 4.000, λένε. Ισραηλινός αξιωματούχος εκτίμησε ότι οι νεκροί στη Γάζα είναι πάνω από 20.000 οι περισσότεροι από αυτούς μέλη της Χαμάς. Μόνο όταν οι αρχηγοί τους νιώσουν το σπαθί στο λαιμό τους θα συμφωνήσουν να απελευθερώσουν τους ομήρους για να σωθούν οι ίδιοι, είπε χαρακτηριστικά.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι ο ισραηλινός στρατός τους αφήνει χωρίς νερό για να τους εξαναγκάσει να φύγουν από την πόλη της Γάζας.

«Χτύπησαν τη δεξαμενή του νερού, χτυπούν τις δεξαμενές. Μήπως τους πετούν πέτρες ή πυραύλους οι δεξαμενές;».

Ακόμα ένα κτίριο χτυπήθηκε σήμερα κοντά στο νοσοκομείο Αν Κουντς, οι τραυματιοφορείς μετέφεραν με τα πόδια τα θύματα στο νοσοκομείο, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική.

Ατομική βόμβα στην Γάζα;
Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να κάνει περισσότερα στη Γάζα, διακήρυξε ακροδεξιός υπουργός του Νετανιάχου, που έφτασε στο σημείο να απειλήσει με ατομική βόμβα τους Παλαιστίνιους, ακόμα και αν αυτό θα σήμαινε το θάνατο και των Ισραηλινών ομήρων.

Ο Αμιχάι Ελιάχου, Ισραηλινός υπουργός δήλωσε σε δημοσιογράφο:

-Δεν θα δίναμε ανθρωπιστική βοήθεια στους ναζί. Δεν υπάρχουν στη Γάζα μη εμπλεκόμενοι με τη Χαμάς.

-Τι σημαίνει αυτό; Θα έπρεπε να ρίξουμε κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο;

– Είναι μια εναλλακτική επιλογή.

– Όμως υπάρχουν στη Γάζα πάνω από 240 Ισραηλινοί όμηροι.

– Προσεύχομαι και ελπίζω για την επιστροφή τους, όμως ο πόλεμος έχει τίμημα.

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε το παραλήρημα του υπουργού Ισραηλινής Κληρονομιάς ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ανακοίνωσε ότι ο Ελιάχου δεν θα παρίσταται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου μέχρι νεωτέρας. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι μιλούσε μεταφορικά, η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτησή του.

madata.gr