29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη Βρετανία: Το πρώτο διάγγελμα του Καρόλου ΙΙΙ στο έθνος

Το πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε ο Κάρολος Γ’, ο οποίος αύριο, Σάββατο, θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο. Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει το Σάββατο στις 10:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα, από τον εξώστη του παλατιού και, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή»
«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας.

«Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους», είπε ο μεγαλύτερος γιος της Ελισάβετ Β’.

Συμπλήρωσε ότι, ανακούφιση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του, προσφέρουν ο σεβασμός και η στοργή που απολάμβανε η μητέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.

«Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος», είπε ο βασιλιάς Κάρολος, σημειώνοντας πως «η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή» και προσθέτοντας ότι «η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική».

«Η ζωή μου θα αλλάξει» – Οι αναφορές στην Καμίλα & τους γιους του
«Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει. Δεν θα μπορώ να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στα φιλανθρωπικά ιδρύματα», τόνισε ο Κάρολος Γ’.

Και προσέθεσε: «Επίσης, είναι εποχή αλλαγών και για την οικογένειά μου. Η Καμίλα είναι στο πλευρό μου και γίνεται βασιλική σύζυγος και ξέρω ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι ο διάδοχός του, Γουίλιαμ, «θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους», ενώ εξέφρασε την αγάπη του στον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, «που συνεχίζουν να χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό».

«Οι άγγελοι να σε οδηγήσουν στην ανάπαυση, τραγουδώντας»
Ολοκληρώνοντας το διάγγελμά του, ο βασιλιάς Κάρολος, εμφανώς συγκινημένος, είπε απευθυνόμενος στη μητέρα του:

«Καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι για να συναντήσεις τον πολυαγαπημένο μου πατέρα, σε ευχαριστώ για την αγάπη, την αφοσίωση στην οικογένειά μου και την οικογένεια των εθνών.

»Εύχομαι οι άγγελοι να σε οδηγήσουν στην ανάπαυση, τραγουδώντας».

madata.gr