2 Μαΐου, 2024

Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ με θρίαμβο Τζόλη

Την πρόκριση του στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, μετά την νίκη με 3-1 επί της Μπεσίκτας στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Τζόλη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7΄ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Ο ίδιος παίκτης στο 24΄ σημείωσε το 2-0, με τον Πέλκα να δίνει πάσα στον Άκπομ, με τον ίδιο να σερβίρει στο Τζόλη και εκείνος με κοντινό πλασέ να κάνει το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον ΠΑΟΚ μπήκε στο 30΄, με τον Πέλκα να κάνει το 3-0 μετά από πάσα του Τζόλη.

Η Μπεσίκτας λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 36΄ μείωσε στο σκορ, με τέρμα του Λαρίν.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 40΄ μετά από μαρκάρισμα του Ουέλινγκτον στον Άκπομ, με τον δεύτερο να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Στην επανάληψη η Μπεσίκτας πήρε μέτρα στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ να μην δείχνει το καλό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 49΄ οι Τούρκοι λίγο έλειψαν να κάνουν το 3-2, με τον Λενς να βγαίνει τετ α τετ με το Ζίβκοβιτς, με τον τελευταίο να αποκρούει.

Στην συνέχεια η Μπεσίκτας δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο (44΄Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84΄Ζαμπά), Πέλκας (76΄Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλσίν): Ντεστανόγλου, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ν΄Σακαλά (82΄Ναγίρ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46΄Οζιακούπ), Μενσά (69΄Τοκόζ), Ενκούντου, Λάριν.