18 Μαΐου, 2024

Με τον Σταύρο Αρναουτάκη συντάσσεται η Δικηγόρος Μαρία Δαριβιανάκη Μήλιου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλός Π.Ε. Ηρακλείου με την παράταξη «Για την Κρήτη μας» του Σταύρου Αρναουτάκη, κατεβαίνει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η Δικηγόρος Μαρία Δαριβιανάκη Μήλιου. Η Μαρία Δαριβιανάκη είναι Δικηγόρος. Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε διαμεσολαβήσεις και εξωδικαστικές διαπραγματεύσεις ρύθμισης δανείων.

Πρόκειται για μια γυναίκα δυναμική και δραστήρια, με όραμα, ιδέες, εμπειρία, γνώσεις γύρω από τα κοινά και θέληση να συμβάλλει τα μέγιστα για το καλό του τόπου. Με την εκλογή της, επιθυμεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Δαριβιανάκη Μήλιου, Γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής την 5η Σεπτεμβρίου 1981. Μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1995. Σύζυγος του αστυνομικού, Κωνσταντίνου Μήλιου, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Μάριο.

Πατέρας της είναι ο Δαριβιανάκης Ελευθέριος του Αντωνίου ο οποίος εργάστηκε επί σειρά ετών στην ΚΥΔΕΠ (τέως παράρτημα του Υπουργείου Γεωργίας) και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης. Εργάζεται ως μάχιμη δικηγόρος στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2010 έως σήμερα.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης δανείων (στεγαστικών και επιχειρηματικών) και εξειδίκευση στο Τραπεζικό, Εμπορικό δίκαιο και τη ρύθμιση οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων.

Διατηρεί οργανωμένο δικηγορικό γραφείο στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, επί της Λεωφόρου Έβανς αριθμ. 77, στον 4ο όροφο με εξειδίκευση στο Τραπεζικό, Πτωχευτικό, Αστικό δίκαιο και την αναγκαστική εκτέλεση.

Παρέχει συμβουλευτική και δικαστική υποστήριξη εταιρειών και φυσικών προσώπων

Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα υπερχρέωσης και ρύθμισης οφειλών και συμμετέχει τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε διαμεσολαβήσεις και εξωδικαστικές διαπραγματεύσεις ρύθμισης δανείων.

Το δικηγορικό γραφείο της Δαριβιανάκη Μήλιου Μαρίας είναι ευρέως γνωστό για την υψηλή ποιότητα παροχής νομικών υπηρεσιών σε θέματα υπερχρέωσης και πλειστηριασμών ακινήτων και θεωρείται πρωτοπόρος στο είδος της.

Το γραφείο έχει μεγάλη εμπειρία στη δικαστική και εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με μεγάλο αριθμό θετικών αποφάσεων του νόμου Κατσέλη (Ν.3869/2010) και ρύθμισης οφειλών μέσω του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας (Ν.4605/2019).

Έχει ασχοληθεί επισταμένως με το κομμάτι της ακύρωσης κατασχέσεων και αναστολής πλειστηριασμών με πλήθος δικαστικών αποφάσεων οι οποίες απασχόλησαν την επικαιρότητα και έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

Έχει πετύχει την αναστολή πλειστηριασμών και την ακύρωση κατασχέσεων για κατοικίες, εμπορικά και τουριστικά ακίνητα, καθώς και την προστασία εγγυητών οι οποίοι κινδύνεψαν να χάσουν τη περιουσία τους.

Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά και ερευνητικά συνέδρια και σεμινάρια (συνέδρια Ευρωπαίων Νομικών, συνέδρια Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, συνέδρια και σεμινάρια βιοηθικής, προγράμματα επιμόρφωσης με αντικείμενο τα νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από ιατρικές πράξεις κλπ.).

Είναι πιστοποιημένη Νομικός Παραστάτης Δικηγόρος στην Διαμεσολάβηση.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση σε φοιτητικά κινήματα και συνεχίζει να έχει πολιτική δράση έως και σήμερα.

Είναι συνεργάτης της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με έδρα στα Χανιά από το 2010 έως σήμερα.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά.