16 Απριλίου, 2024

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο 2ος «Σαρπηδώνειος Δρόμος»

Ο «Σαρπηδώνειος δρόμος» επιστρέφει έπειτα από 3 χρόνια απουσίας με ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα και σκοπό : την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, την ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Διοργανώνει αγώνες δρόμου 5 & 10 χιλιομέτρων καθώς επίσης και 1000 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 από τον «Σύλλογο Γυναικών Μαλίων Εστία» σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δ. Χερσονήσου και την Περιφέρειας Κρήτης.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται επίσης από: Γ.Α.Σ. Μαλίων, ΠΑΝΟΜ, ΝΑΟΜ, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλίων, Sarpidonistas & τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά (σύνδεσμος ΕΔΩ ) και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 στις 12:00 ή μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων. Η κάθε εγγραφή – συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για το κάθε άτομο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνονται με ευθύνη του αθλητή: Σε περίπτωση κάλυψης των 300 θέσεων που έχουν προβλεφθεί , δεν θα δοθούν επιπλέον νούμερα.

Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης

Το σημείο εκκίνησης – τερματισμού των τριών διαδρομών είναι το προαύλιο του δημοτικού σχολείου των Μαλιών (τοποθεσία – https://goo.gl/maps/huSJKFSLTaz3xUZ18 ).

Ώρα διεξαγωγής:
10:30 η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων
10:40 η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων
12:00 η διαδρομή των 1000μέτρων για παιδιά
12:15 Απονομές διακρινόντων

Σημεία εκκίνησης και τερματισμός:

Οι διαδρομές κινούνται κατά κύριο λόγο στο παραλιακό μέτωπο των Μαλίων, προσφέροντας στους συμμετέχοντες όμορφες εικόνες προς την θάλασσα, ενώ από τα Νότια, δεσπόζει ο μεγάλος ορεινός όγκος της Δίκτης. Οι κλίσεις του εδάφους και στις δύο διαδρομές είναι ελάχιστες και στο μεγαλύτερο μέρος τους, είναι επίπεδες.
Το πακέτο συμμετοχής των αθλητών θα δίνεται αυστηρά έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Οι ώρες που θα λειτουργεί η γραμματεία στο προαύλιο του σχολείου θα είναι από τις 8:00 έως τις 10:00 το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου. Θα έχει προβλεφθεί χώρος φύλαξης αντικειμένων, τα οποία όμως οι αθλητές θα τοποθετούν με δική τους ευθύνη. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους. Επίσης θα υπάρχουν ειδικά σημεία όπου τα αυτοκίνητα θα πρέπει να κινηθούν. Παρακαλούμε να τηρείται τις οδηγίες τόσο της αστυνομίας όσο και των εθελοντών. Για διευκόλυνσή όλων, μην εισέρχεστε κοντά στον χώρο της εκδήλωσης εφόσον οι θέσεις πάρκινγκ έχουν γεμίσει.

Πληροφορίες – Τεχνικός διευθυντής: Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ 6945863051, E-mail: ideanroutes@gmail.com