19 Μαΐου, 2024

Με την συμμετοχή εκπροσώπων 10 κομμάτων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την παραχώρηση δημοτικών χώρων για τις Ευρωεκλογές

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Γιάννας Καλονάκη με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, για την παραχώρηση των διαθέσιμων δημοτικών χώρων ατελώς, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν για τους διαθέσιμούς κοινόχρηστους χώρους, τις πλατείες και τις αίθουσες, τη χρήση των οποίων μπορούν να αιτηθούν για την προβολή των κομμάτων για πολιτικές ομιλίες από πολιτικούς αρχηγούς ή υποψήφιους ευρωβουλευτές. Σημειώνεται ότι οι κοινόχρηστοι χώροι αποφασίστηκαν μετά από αυτοψία η οποία διενεργήθηκε από την Αντιδήμαρχο Γιάννα Καλονάκη, την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Δεσποτάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.
Τα δέκα κόμματα που συμμετείχαν στη διαδικασία είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και (Μ-Λ) ΚΚΕ.

Όπως διαβεβαίωσε η Αντιδήμαρχος Γιάννα Καλονάκη τους εκπροσώπους των κομμάτων, ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι παρών με τις υπηρεσίες του συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Αναμένεται τώρα η κατάθεση των επίσημων αιτημάτων για κάθε χώρο και αμέσως μετά, σε μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει η επίσημη παραχώρηση των δημοτικών χώρων.