26 Φεβρουαρίου, 2024

«Με χορούς και με τραγούδια, για τα όργανα μιλώ …»

Διαδραστική μουσική αφήγηση στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ
από την Παιδική Σκηνή "Cretan Winds"

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 || Ώρα Έναρξης: 18:00

Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2018-2019, από τους μουσικούς Μαρία Λούκα και Γιώργο Ζαχαριουδάκη, με στόχο τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας και τη γνωριμία των μικρότερων ηλικιών με τα μουσικά όργανα της ελληνικής παράδοσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Μέσα σε μια ώρα, βιώνοντας μια διαδραστική μουσική αφήγηση, μέσα από τραγούδια παιδικά αλλά και παραδοσιακά ,παρουσιάζονται τα όργανα και η μουσική της Ελλάδας. Έτσι το παιδί έχει τη δυνατότητα να δει ζωντανά την εξέλιξη των οργάνων από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, να ακούσει ήχους από αρχαιοελληνικά όργανα πρωτότυπης κατασκευής όπως η λύρα του Απόλλωνα, ο άσκαυλος και ο Αυλός του Πάνα.

Παρουσιάζονται επίσης όργανα όπως η λύρα και το λαούτο, κρουστά και πνευστά όπως ο ζουρνάς και το θιαμπόλι. Πάντα βασιζόμενοι στη σύγχρονη βιβλιογραφία, μέσα στο πρόγραμμα αυτό, οι μουσικοί τραγουδούν, μιλούν και μαθαίνουν στα παιδιά ,μύθους και ιστορίες που συνοδεύουν τα όργανα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, αναδεικνύουν παιδικά τραγούδια παιγμένα με τα όργανα της παράδοσης μας με τρόπο ώστε να δίνονται στους ακροατές πληροφορίες για τη κατασκευή και λειτουργία κάθε οργάνου.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 || Ώρα Έναρξης: 18:00

Γενική είσοδος (καλλιτεχνική εισφορά) 7€/ άτομο

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, Ανδρόγεω 4 (Λιοντάρια), Ηράκλειο

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2810301137