27 Απριλίου, 2024

Με αέρα νίκης και παρουσία Γ.Γεραπετρίτη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο Ηράκλειο

Παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, έγινε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να έχει η ΝΔ στο Ηράκλειο, στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι, ζυμωμένοι στην κοινωνία που προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τώρα θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της χώρας. Όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι ένα ψηφοδέλτιο που ενσωματώνει νέους ανθρώπους, ώστε η νέα γενιά να έχει ισχυρότερη.

Την ίδια ώρα, η συμμετοχή των γυναικών είναι μεγάλη ώστε η εκπροσώπησή τους στη Βουλή να είναι ισχυρή.

«Είναι τιμητική η πρόταση του να βρίσκομαι στην Κρήτη την οποία αγαπώ και έχω μακρινές ρίζες, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας, με την ελπίδα ότι θα είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ στην σημαντική αύξηση του ποσοστού το οποίο κατήγαγε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019. Ένα ποσοστό-ρεκόρ για την περιοχή του Ηρακλείου και το οποίο βρίσκεται σε μια δυναμική αύξηση και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να προχωρήσει η νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Η νίκη αυτή αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει μπροστά η χώρα. Να οικοδομήσει πάνω στα πολύ σημαντικά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και να συνεχιστεί ο δρόμος προς την βιώσιμη της Κρήτης και της Ελλάδας» είπε ο υπουργός. Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου τόνισε πως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να έχει το κόμμα διότι όπως ανέφερε συγκεκριμένα «πρώτα από όλα συμμετέχουν άνθρωποι που είναι ζυμωμένοι μέσα στην κοινωνία. Κατέκτησαν τους τίτλους τους μέσα από την δουλειά και την κοινωνική τους προσφορά και την αναγνώριση της κοινωνίας και αυτή τη στιγμή θέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της χώρας. Προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους».

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως είναι ένα ψηφοδέλτιο που συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών που υπήρξε ποτέ στο ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου. Πράγμα πολύ σημαντικό όπως σημείωσε καθώς «η συμμετοχή των γυναικών δεν αποτελεί μόνο μια αναγκαιότητα που επιβάλλεται για λόγους ισότητας των φύλων, αλλά αποτελεί ένδειξη ενός πολιτισμού τον οποίο επιτέλους πρέπει να υιοθετήσουμε».
Η Κρήτη όπως και όλη η χώρα θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας λέγοντας ότι «η Κρήτη παραμένει μια πολύ σημαντική προτεραιότητα των δημοσίων πολιτικών για την κυβέρνησή μας και ελπίζω και για την επόμενη κυβέρνηση στην οποία ελπίζω ότι θα είμαστε και πάλι στην ηγεσία. Η Κρήτη πλέον βρίσκεται στο προσκήνιο μας με έργα που εκτείνονται στα επόμενα χρόνια και είναι ύψους 7,7 δις ευρώ» με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως «αυτό που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη είναι μια τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

«Ελπίδα ότι το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ψηφοδέλτιο νίκης που θα αναβαθμίσει το πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης και της Ελλάδας», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως το ποσοστό της ΝΔ βρίσκεται σε δυναμική αύξηση στο Ηράκλειο και προέβλεψε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω και θα οδηγήσει στη νίκη της ΝΔ για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, να μην έχουμε άλλες περιπέτειες και να συνεχίσει ο δρόμος της βιώσιμης ανάπτυξης της Κρήτης και της Ελλάδας.
O υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποψήφια Θεονύμφη Πασπαλάκη, την οποία χαρακτήρισε μαχήτρια της ζωής σημειώνοντας πως είναι τιμή το γεγονός ότι αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τονίζοντας πως το νησί της Κρήτης είναι πλέον στο προσκήνιο με έργα που εκτείνονται στα επόμενα χρόνια και είναι προϋπολογισμού 7,7 δισ ευρώ.
Αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ που επί σειρά ετών ήταν «άπιαστο όνειρο», το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι και το τρίτο μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται στην Κρήτη, που είναι η ηλεκτρική διασύνδεση, η οποία, είπε πως είναι στη Β΄φάση της και όταν ολοκληρωθεί θα έχει ως αποτέλεσμα την ενεργειακή αυτονομία του νησιού.
«Αυτά σε συνδυασμό και με άλλα έργα, όπως το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, θα αλλάξουν την εικόνα της Κρήτης», κατέληξε, ευχαριστώντας τους κ.κ. Λ.Αυγενάκη και Μ. Σενετάκη, τους υποψήφιους βουλευτές και τον Β.Καρκανάκη και εκφράζοντας την πεποίθηση για νίκη της ΝΔ στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Βαγγέλης Καρκανάκης: Η ΝΔ Θα είναι πρώτη δύναμη και στον νόμο Ηρακλείου

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, δήλωσε αισιόδοξος και πολύ χαρούμενος για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο τονίζοντας επίσης πως «έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρευρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας. Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο μας ενισχύουν το γεγονός ότι σε αυτή την εκλογική μάχη, θα καταφέρει να είναι πρώτη δύναμη η ΝΔ και στον νόμο Ηρακλείου ώστε ο νομός μας να γίνει γαλάζιος και είμαστε κοντά σε αυτόν τον στόχο για τρείς βασικούς λόγους. Αυτή τη φορά, έχουμε ένα τεράστιο συγκριτικό αποτέλεσμα. Το 2019, η ΝΔ τριπλασίασε τα ποσοστά της, πείθοντας τους Ηρακλειώτες ότι αυτά που υποσχέθηκε ο πρόεδρός μας θα υλοποιηθούν.
Τώρα, έχουμε δείγμα γραφής. Ο πυρήνας των δεσμεύσεών μας έχει υλοποιηθεί. Με όλες αυτές τις συγκυρίες, τις πρωτόγνωρες, εισαγόμενες κρίσεις που η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει.»

Ανέφερε πως, σήμερα, με τα διαπιστευτήρια αξιοπιστίας, καταθέτουμε το πρόγραμμα και το όραμα για την Ελλάδα του 2027. Αναπόφευκτα, θα γίνει η σύγκριση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε.
«Δε θέλουμε τη σύγκρουση, αλλά τη σύγκριση τη θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε πως την επόμενη μέρα θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση με άξιο τιμονιέρη στο τιμόνι της χώρας τον Κ. Μητσοτάκη.

«Τα στελέχη της ΝΟΔΕ είναι έτοιμα να δώσουν τη μάχη μαζί με εσάς», είπε, απευθυνόμενος στους υποψήφιους.

Κώστας Γιαννουλάκης: Το 42% των υποψηφίων είναι γυναίκες 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και υπεύθυνος της επιτροπής εκλογικής ετοιμότητας, Κώστας Γιαννουλάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως το 42% των υποψηφίων είναι γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι 44 έτη. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας και η συμμετοχή των υποψηφίων από διάφορους τομείς αποτελεί δύναμη αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και πίστης, με πολλή δουλειά και όραμα μπορούμε, είπε, να κάνουμε περισσότερα για την Κρήτη τώρα που μπήκε στον χάρτη των έργων. Τόνισε πως η εκλογική μάχη είναι κρίσιμη και πρέπει όλοι να στείλουμε μήνυμα μιας σταθερής και σίγουρης κυβέρνησης για τη χώρα.
"Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα μας, θα εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια" , είπε ο κ.Γιαννουλάκης, απευθυνόμενος στους υποψήφιους.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι, ξεκινώντας από τους νυν και εκ νέου υποψήφιους βουλευτές, κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, και κατόπιν το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο κατ’αλφαβητικη σειρά:
"Για 11αδα που θα βάλει γκολ" μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, διεκδικώντας διεύρυνση του 30.2% της ΝΔ στο Ν.Ηρακλείου.
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στους υποψηφίους, έναν- έναν, ευχαριστώντας τους για την κοινωνική προσφορά τους αλλά και την προσφορά τους μέσα και από τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο.

"Ένα από τα πυρηνικά όπλο στο "οπλοστάσιο" του Κυριάκου Μητσοτάκη" χαρακτήρισε τον Γ.Γεραπετρίτη, ο Μ.Σενετάκης.

"Πάμε να κάνουμε την Κρήτη μπλε, πάμε να κάνουμε το Ηράκλειο μπλε" είπε καταλήγοντας ο Μάξιμος Σενετάκης.
«Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και χαρά. Σκοπός και στόχος όλων μας αλλά και εμένα προσωπικά είναι να κάνουμε την ανατροπή για μια πολύ καλύτερη Ελλάδα και με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή για να πετύχουμε το αυτονόητο: Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ» τόνισε σε δήλωσή της στο Press Office Online (poo.gr) η υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Γεωργία (Γωγώ) Μηλάκη σχολιάζοντας ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Ηρακλείου.

«Είναι πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη η τιμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επέλεξε για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο. Ένα ψηφοδέλτιο πλήρως ανανεωμένο. Με καταξιωμένους ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Το χρέος και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια. Υπόσχομαι για τα μέγιστα και επειδή εκπροσωπώ τη νέα γενιά θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα καθώς η εμπιστοσύνη υπάρχει και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σίγουρα με ενωτική διάθεση, αισιοδοξία και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τα βέλτιστα», ανάφερε σε δήλωσή της στο Press Office Online (poo.gr) η υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μαριαλένα Μπαμιεδάκη.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο. Η ΝΔ έχει ως στόχο να είναι πρώτη δύναμη στο Ηράκλειο και στην Κρήτη. Στις 21 Μαΐου το Ηράκλειο θα βρίσκεται ψηλά και η Ελλάδα σταθερά μπροστά για μια αυτοδυναμία της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρό πρωθυπουργό» είπε στο Press Office Online (poo.gr), ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τη ΝΔ , Γιώργος Επιτροπάκης.

«Πραγματικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα. Ένα ψηφοδέλτιο ‘’νικης’’ για την παράταξή μας. Νομίζω ότι αυτή τη φορά είμαστε πάρα πολύ κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από το να είναι πρώτη δύναμη και στο Ηράκλειο η Νέα Δημοκρατία και ο νομός μας να γίνει γαλάζιος. Όλα τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν είναι άτομα καταξιωμένα τόσο στον επαγγελματικό τους χώρο όσο και στην τοπική κοινωνία. Με προσφορά και συμμετοχή στα κοινά. Καταφέρνουμε επίσης να δώσουμε μια επιλογή στους Ηρακλειώτες ψηφοφόρους καθώς έχουμε και νέους ανθρώπους που για πρώτη φορά κατεβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και παλιά, έμπειρα στελέχη. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί μοιραζόμαστε το όραμα του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027, για την Κρήτη του 2027. Όλα αυτά όμως με την προϋπόθεση μιας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας», είπε στο Press Office Online (poo.gr), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Βαγγέλης Καρκανάκης λίγο μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου.