29 Μαρτίου, 2024

Μάρθα Καραγιάννη: Όσοι την αγάπησαν ήταν εκεί στο τελευταίο αντίο

Όσοι αγάπησαν τη Μάρθα Καραγιάννη είπαν το τελευταίο τους αντίο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στην σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου.

«Όνειρα μαζί…καθόμασταν, τρώγαμε, και ονειρευόμασταν… με γέλασε όμως… γιατί έφυγε μόνη…» δήλωσε στις κάμερες η ηθοποιός Ζωζώ Σαπουντζάκη.

«Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» έγραφε το συγκινητικό στεφάνι που έστειλε η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Στεφάνι έστειλε και η εμβληματική Finos Film αλλά και η κόρη του αιώνιου συμπρωταγωνιστή της, Κώστα Βουτσά.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, άνθρωποι από το καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο έδωσαν το παρόν στην κηδεία της μεγάλης ηθοποιού.

«Μεγαλώσαμε μαζί από 15 χρονών. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. “Γεια σου Μάρθα μου, αντίο”» είπε η ηθοποιός, Άννα Φόνσου.

Η τελευταία της επιθυμία
Η Μάρθα Καραγιάννη ήθελε να αποτεφρωθεί και μετά από ένα αδιανόητο αλαλούμ με τη διαδικασία να κολλά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας η επιθυμία της τελικά θα γίνει πραγματικότητα.

«Δεν ήθελε όλα αυτά τα τελετουργικά, ήταν πολύ απλός άνθρωπος και μας είχε δώσει ρητή και γραπτή εντολή να καεί. Πού είναι το πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο πολύ καλός της φίλος, Δημήτρης Σούρας.

Η σορός θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα, για την αποτέφρωση που η ίδια επιθυμούσε. Τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί αρχικά, λύθηκαν καθώς το ληξιαρχείο δέχτηκε τελικά το χειρόγραφο σημείωμα της Καραγιάννη και επέτρεψε στην καρδιακή της φίλη, Ντόρα Ντούμα να κάψει τη σωρό.

Το αντίο του Κωνσταντίνου
Έζησαν έναν δυνατό έρωτα για 13 ολόκληρα χρόνια. Παρέμειναν φίλοι μέχρι τέλους και αυτό είναι το συγκινητικό αντίο του παλαίμαχου τερματοφύλακα Βασίλη Κωνσταντίνου στη δική του Μάρθα του.

«Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Εγώ τη Μάρθα δεν την αγάπησα γιατί ήταν σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Εγώ τη γνώρισα ως έναν άνθρωπο ντόμπρο και ειλικρινή με θέληση για να ζήσει» δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας.

«Η Μάρθα είχε γίνει μάνα. Γέννησε ένα μωρό το 1960 στο πρώτο γάμο και πέθανε λίγες μέρες μετά. Αυτό ήταν μια πληγή που δεν έφυγε ποτέ» είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Με συγκίνηση και αγάπη θα θυμούνται όλοι την γοργόνα του ελληνικού κινηματογράφου.

«Αν δεν υπήρχε η Μάρθα Καραγιάννη στη ζωή μου, εγώ θα ήμουν 19 χρόνια νεκρός τώρα. Το 2003 ήρθε να πληρώσει την ιατρική επέμβαση για να με σώσει και με έσωσε. Στο καλό να πάει» αποκάλυψε ο Γιώργος Γεωργίου.

«Ήταν ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος σπάνιος άνθρωπος δύσκολα βρίσκεται. Το έργο της» δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Μάρθα Καραγιάννη “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, το μεσημέρι της Κυριακής και κάπως έτσι πέρασε στο πάνθεον των αστέρων του ελληνικού κινηματογράφου.

megatv.com