24 Απριλίου, 2024

Μαρία Σπυράκη: Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της ευρωβουλευτού – Τι θα γίνει με τις βουλευτικές εκλογές

Εκνευρισμός και δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για την Μαρία Σπυράκη, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαίας γενικής εισαγγελέως με την οποία ζητάει την άρση της ασυλίας της.

Το αίτημα του εισαγγελέα και της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης που έφτασε στο ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη έσκασε σαν βόμβα στις Βρυξέλλες.

Η εξέλιξη αυτή βρήκε τον πρωθυπουργό μέσα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει αργά το βράδυ όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το κομματικό μέλλον την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Είναι μια σοβαρή υπόθεση δεν έχω ακόμη πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στη Αθήνα να μελετήσω το ζήτημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Η διαβόητη OLAF φτάνει στο σημείο να ζητήσει τη άρση της ασυλίας της γαλάζιας ευρωβουλευτή για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η ίδια από την πρώτη στιγμή μιλώντας στο MEGA επιχειρεί να ξεκαθαρίσει ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με τις θυελλώδεις εξελίξεις στο Qatargate.

Μάλιστα επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα σε μια αβλεψία της για το γεγονός ότι κατά την πρώτη της θητεία ως ευρωβουλευτής της την περίοδο 2014-2019 ένας συνεργάτης λάμβανε επί μήνες το επίδομα αλλοδαπής χωρίς όμως να ταξιδέψει στο Στρασβούργο ούτε μια φορά.

«Ο πρώην συνεργάτης μου για την ακρίβεια είχε ορισμένες απουσίες και ενώ έπαιρνε επίδομα αλλοδαπής, ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει και να επιστρέψει το μερίδιο του επιδόματος αλλοδαπής που δεν τους αντιστοιχεί. Εγώ έχω ευθύνη ως επιβλέπουσα και υπογράφουσα το σχετικό προϋπολογισμό» ανέφερε η Μαρία Σπυράκη.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής διαβλέποντας την επερχόμενη καρατόμησή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις και το πρωί δήλωνε στο MEGA ότι είχε καταθέσει αίτημα στη ΝΔ να ανασταλεί η κομματική της ιδιότητα.

«Προχωρώ σε αίτημα προς τη ΝΔ για την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο τη διέγραψε ουσιαστικά από την ΝΔ αλλά της έκλεισε και το δρόμο για την Α’ Θεσσαλονίκης στην οποία θα κατέβαινε ως υποψήφια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Η απελπιστική κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πλέον δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει. Τελικά «με απόφαση Μητσοτάκη» αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα ή με πρωτοβουλία της ίδιας της κας Σπυράκη όπως ανακοίνωσε το πρωί;» γράφει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού αναδεικνύει και τη φιλοσοφία που έχει η ΝΔ για τα θέματα αυτά και έρχεται σε αντιδιαστολή με τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα που έχει δυο στελέχη του στο ειδικό δικαστήριο για τα οποία όχι μόνο δεν έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα αλλά εξακολουθεί και τα στηρίζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Στο ίδιο αίτημα για άρση ασυλίας της κας Σπυράκη στο πλαίσιο έρευνας για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού του ευρωκοινοβουλίου ο εισαγγελέας ζήτησε και την άρση της ασυλίας της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή.

πηγή: MEGA TV