16 Ιουλίου, 2024

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Στόχος η αξιοποιήσει επιπλέον πόρων για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της Κρήτης (pics,vid)

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την πίτα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ξεκινώντας έτσι τις πρώτες επαφές του με τα σενάρια να το θέλουν εκ νέου υποψήφιο στις πολυαναμενόμενες Ευρωεκλογές.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πλαίσιο, όπως είπε σε δήλωσή του στο Press Office Online (poo.gr), « της τακτικής συνεργασίας που έχουμε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης με κοινό στόχο της ανάπτυξη της Κρήτης».

Δείτε το βίντεο:

youtu.be/IxvU0bLCiJc

Σκοπός, όπως επεσήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, είναι η ένωση δυνάμεων προκειμένου να αντληθούν κατά το δυνατόν περισσότερα χρηματικά κεφάλαια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την Κρήτη.

«Είχα την τιμή να είμαι ο αρμόδιος εισηγητής της έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που αφορά και τα νησιά και την Κρήτη, όπου με πρωτοβουλία που λάβαμε με τον προεδρεύοντα της Επιτροπής, εντάξαμε και την νησιωτική Ευρώπη μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Με τον κ. Αρναουτάκη κουβεντιάσαμε όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη όπως ο ΒΟΑΚ, ο τρόπος διαχείρισης των υδάτων, θέματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια και την ανάπτυξη των λιμένων κλπ. Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τα ζητήματα αυτά, θέλουμε να έχει θετικό αποτέλεσμα, με απώτερο στόχο να αντλήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε από οποιοδήποτε κοινοτικό πρόγραμμα».

Αναφορικά με τους πόρους που μπορεί να αντλήσει η Κρήτη προκειμένου να καταφέρει να έχει τις υποδομές και την θέση που της αξίζει, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε πως «η Κρήτη έχει σχεδόν διπλασιάσει τους πόρους που μπορεί να αξιοποιήσει από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εμείς όμως στοχεύουμε στο να αξιοποιήσουμε οποιονδήποτε επιπλέον πόρο και πρόγραμμα μπορούμε για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του νησιού μας».

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο κ. Κεφαλογιάννης είχε ραντεβού με το δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη όπου στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα σημαντικά θέματα του δήμου και τα έργα πνοής που απαιτείται να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

Το βράδυ ο κ. Κεφαλογιάννης θα παραστεί στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ.

poo.gr