26 Ιουνίου, 2022

Μαλένα και Ίριδα δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο – Το κλειδί για την εξιχνίαση των θανάτων

Έφτασε η ώρα της αλήθειας! Η Μαλένα και η Ίριδα δολοφονήθηκαν. Με τον ίδιο τρόπο. Ασφυξία.

Το πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Τα αίτια των δυο θανάτων δεν είναι παθολογικά, ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός, ενώ ανθρώπινος παράγοντας επέφερε τον θάνατο των δύο κοριτσιών. Αρα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Το MEGA φέρνει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία του πορίσματος. Τι προκάλεσε τον βίαιο θάνατο των δύο άτυχων παιδιών;

– Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.
– Με δεδομένα τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου.

Για την 3,5 ετών Μαλένα οι ιατροδικαστές αναφέρουν:

-Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/ άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

Το MEGA αποκαλύπτει την καθοριστική τεχνική
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το «κλειδί» για την εξιχνίαση των θανάτων ήταν μια ειδική τεχνική που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο της Αθήνας από παθολογοανατόμο και απέδειξε πως τα δυο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Στο άκουσμα του πορίσματος η προφυλακισμένη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε στην αθωότητά της.

Το πανάκι «έδειξε» πολλά…
Πολύτιμο πειστήριο για το θάνατο της μικρής Ίριδας ήταν το περιβόητο πανάκι. Το αίμα όπως προέκυψε, δεν προερχόταν από τους πνεύμονες, αλλά από πληγή στο στόμα του 6 μηνών βρέφους.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο δολοφόνος έφραξε με το πανάκι τη στοματική κοιλότητα του βρέφους , με αποτέλεσμα το μωρό να πεθάνει από ασφυξία. Στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα του Μαρτίου του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Φεβρουάριος του 2022. 19 ημέρες μετά το θάνατο της Τζωρτζινας , του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη. Είναι η πρώτη και τελευταία κοινή συνέντευξη που έδωσε το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι.

Ψάχνουν τον δολοφόνο
Το πόρισμα των δυο έμπειρων ιατροδικαστών που παραδόθηκε σήμερα στο τμημα ανθρωποκτονιών, θα φτάσει στη συνέχεια στα χέρια των εισαγγελέων οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν και σε βάρος ποιων θα ασκήσουν νέες διώξεις.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνέδεσαν τους θανάτους των ατυχων κοριτσιών με ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δείγματα στη φορμόλη ήταν πολύ μικρά για να τα «εκμεταλλευτεί» το ειδικό μηχάνημα-φασματογράφος. Συνεπώς, ήταν βέβαιο πως ο θάνατος των παιδιών δεν μπορούσε να αποδοθεί σε δηλητηρίαση από κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξική ουσία.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικες αρχες καλούνται τωρα να βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους των παιδιών.

Οι 10 λόγοι που «δείχνουν» τους ασφυκτικούς θανάτους
Με βάση τα δεδομένα της κλασσικής ιατροδικαστικής έρευνας και τυπική μεθοδολογική προσέγγιση για αιφνίδιους θανάτους καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια στην κατάδειξη ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη υπήρξε δια αποφράξεως των εξωστομίων των αεροφόρων οδών. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία της ισχυρής πίεσης των εξωστομίων των αεροφόρων οδών.

Κοινώς το κοινό σημείο και στους δύο θανάτους είναι πως κάποιος πίεσε με μεγάλη δύναμη το στόμα και τη μύτη των δύο παιδιών.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος εξασφάλισε αποκλειστικά για το MEGA τα αποτελέσματα του πορίσματος.

Τουλάχιστον 10 λόγους επικαλούνται οι ιατροδικαστές  για να στηρίξουν τη θέση τους αναφορικά με την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών. Ανάμεσα σε αυτά είναι:

  • Οι ασφυκτικές κηλίδες σε ζωτικά όργανα
  • Κάκωση στο στοματικό βλενογόννο

Σημειώνεται πως στο πόρισμα δεν προκύπτει η λεγόμενη αγενεσία φλεβοκόμβου, την ανυπαρξία φυσικών βηματοδοτών της καρδιάς, η αιτία που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την υπόθεση στις αρχές της.

Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε πως θα γίνει μια έρευνα για να φανεί πώς μία ιατροδικαστική έρευνα δείχνει εγκληματική ενέργεια και πώς μία άλλη αποδίδει τους θανάτους σε παθολογικά αίτια.

Έρχονται νέες διώξεις μετά το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα πιστοποίησε πως πλέον γίνεται λόγος για τρεις εγκληματικές ενέργειες.

Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή της 33χρονης, η οποία ήταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

madata.gr