27 Απριλίου, 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη – Πάνω από 60 νεκροί και 146 τραυματίες

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το μακελειό.

Μια ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ σε αίθουσα συναυλιών σε προάστιο της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής (23/3), σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τουλάχιστον δύο κουκουλοφόρους να εισέρχονται στο Crocus City Hall, με τον έναν να πυροβολεί επανειλημμένα με αυτόματο. Ένα άλλο βίντεο δείχνει τέσσερις άνδρες, με τουλάχιστον τους τρεις να να φέρουν όπλα, να κυνηγούν μια ομάδα ανθρώπων και να τους πυροβολούν αδιακρίτως.

Διεθνή δημοσιεύματα θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική αυτή επίθεση, κάτι που προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί. Πλάνα που δημοσιεύτηκαν δείχνουν μια μεγάλη φωτιά στο Crocus City Hall, το οποίο βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της Μόσχας. Δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο για παιδιά ανάμεσα στα θύματα.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ρωσία – Τι είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας
 
Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε στο MEGΑ πως «με την έναρξη και των δύο πολέμων, όλοι οι στόχοι είτε ισραηλινού είτε ρωσικού – στην χώρα μας – είτε ουκρανικού ενδιαφέροντος, αστυνομεύονται ακόμη περισσότερο. Αυτό το γεγονός θα μας κάνει να αυξήσουμε τα μέτρα είτε σε πύλες εισόδου είτε εξόδου της χώρας»

πηγή: MEGA TV