27 Νοεμβρίου, 2022

Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: 13 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων μαθητές

Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Ιζέφσκ σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ που επικαλούνται νεότερα στοιχεία της αρμόδιας Ερευνητικής Επιτροπής. 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς μεταξύ των οποίων 14 παιδιά.

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Ρωσία, με τις πληροφορίες έως τώρα να αναφέρουν 13 νεκρούς ανάμεσά τους και παιδιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση μετά από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Izhevsk στη Ρωσία. Στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα.

Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 9 νεκρούς ανάμεσά τους 5 παιδιά, δύο δάσκαλοι και δύο φύλακες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές αυτοκτόνησε ο δράστης, ενώ τα κίνητρά του δεν είναι γνωστά.

 Ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο της πόλης και σκότωσε το φρουρό ασφαλείας, υπάρχουν θύματα μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί μαθητές τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πέφτοντας από τα παράθυρα του σχολείου.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν μαθητές να είναι μέσα σε τάξη χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

«Μέχρι στιγμής, ένα άγνωστο άτομο εισήλθε στο σχολείο, σκότωσε έναν φύλακα, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες. Τώρα η εκκένωση έχει τελειώσει. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα,» δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών που κάνει λόγο για 6 νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες.

madata.gr