22 Οκτωβρίου, 2024

Μακεδονικός-Καβάλα 4-2: Αποτελεσματικότητα και όμορφο ποδόσφαιρο από τους «πράσινους»

Ο Μακεδονικός επικράτησε της Καβάλας με 4-2 στο στάδιο του Μακεδονικού, για την 5η αγωνιστική της Super League 2. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το 20’.

 
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Καβάλας μπήκε καλύτερα στο ματς, μείωσε το σκορ, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρουν ξανά το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο ΑΟΚ στη συνέχεια μείωσε στο 70’ σε 3-2, όμως ένα λεπτό μετά έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Ιτσιος για φάουλ στον Λεωνιδόπουλο. Το τελικό 4-2 γράφτηκε στο 90+3′ με τον Τοπαλίδη.
 
Το ματς
 
Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τελική στο 4’, όταν η μπάλα έφτασε στον Γιακουμάκη και εκείνος επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αστρά. Ο ΑΟΚ στο επόμενο δίλεπτο του ματς δημιούργησε δύο προϋποθέσεις, όμως και στις δύο είχε καλή αντίδραση ο Ταλιχμανίδης. Αρχικά με έξοδο πρόλαβε την μακρινή μπαλιά που προοριζόταν στον Παπαδόπουλο, ενώ στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Μακεδονικού μπλόκαρε σταθερά.
 
Στο 10’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Τσουκάνης πέρασε την πάσα στον Ταβάρες, ο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέτσε και η διαιτητής Αντωνίου καταλόγισε πέναλτι. Ο παθών από την άσπρη βούλα νίκησε τον Αστρά για το 1-0 στο 12’. Δύο λεπτά μετά, ο Μακεδονικός έχασε καλή στιγμή για δεύτερο γκολ. Ο Παναγιωτούδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πέδρο Λούκας ανενόχλητος αστόχησε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή.
 
Στο 17’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Ταβάρες επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Αστράς απομάκρυνε, ο Ραμίρεζ πήρε το ριμπάουντ όμως το σουτ του σταμάτησε στον γκολκίπερ της Καβάλας και στην επαναφορά ο Γιακουμάκης σε κενή εστία σημείωσε το 2-0. Οι «πράσινοι» στο 31’ έχασαν μεγάλη στιγμή και για τρίτο γκολ. Ο Ταβάρες ελίχθηκε από τα αριστερά της περιοχής, πάτησε μέσα και έβγαλε την συρτή πάσα στον Γιακουμάκη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, από την μικρή περιοχή, αλλά ο Αστράς με ωραία απόκρουση γλίτωσε το γκολ.
 
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μια ευκαιρία για τον Μακεδονικό. Ο Παντεκίδης εκτέλεσε το φάουλ λίγο μέτρα έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Αστρά στο 45’. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και μείωσαν στο 49’ σε 2-1. Ο Παπαδόπουλος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 2-1 για τον ΑΟΚ. Δύο λεπτά μετά, ο Λέλεκας από το ύψος του πέναλτι αστόχησε με πλασέ.
 
Στο 53’ οι γηπεδούχοι αύξησαν ξανά τη διαφορά των δύο τερμάτων. Ο Ταβάρες ελίχθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη συρτή σέντρα στον Γιακουμάκη, ο οποίος από κοντά έγραψε το 3-1. Στο 66’ οι κόντρες ευνόησαν τον Χάσεκ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Αστράς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
 
Η Καβάλα στο 70’ μπήκε ξανά στο ματς, όταν μετά από λάθος στην αμυντική γραμμή των «πράσινων», ο Μάντιτς βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο ΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιτσιος για φάουλ που έκανε στον Λεωνιδόπουλο. Από το κερδισμένο φάουλ, ο Τοπαλίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αστρά. Ο ΑΟΚ έχασε ακόμη μια στιγμή στο 83’, όταν ο Μάντιτς με σουτ εκτός περιοχής, προσπάθησε να νικήσει τον Ταλιχμανίδη, αλλά ο γκολκίπερ του Μακεδονικού έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Για να φτάσουμε στο 90+3’, όπου κλείδωσε η νίκη. Ο Τοπαλίδης αυτή την φορά βρήκε δίχτυα στην εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε και έγραψε το τελικό 4-2.
 
Συνθέσεις:
 
Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Τσουκάνης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (89’ Χασάνογλου), Ραμίρεζ (89’ Αλμύρας), Γιακουμάκης (64’ Χάσεκ), Ζαφειράκης (64’ Κουιρουκίδης), Ταβάρες (76’ Καρτάλης).
 
Καβάλα (Καραμπετάκης): Αστράς, Κατσούρι (78’ Δερμιτζάκης Π.), Ίτσιος, Σμίλτος (46’ Λέλεκας), Πάσαγκιτς, Δημητριάδης, Μέτσε (60’ Σπανουδάκης), Γαβριηλίδης, Κασέμι (46’ Μάντιτς), Παπαδόπουλος, Γκέκας (60’ Ομπιόχα).