19 Απριλίου, 2024

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Στο Τελ Αβίβ οι «ερυθρόλευκοι» για την Ευρωλίγκα – Το κανάλι του αγώνα

Συνέχεια στο εκτός έδρας νικηφόρο σερί του στην Ευρωλίγκα θέλει να δώσει ο Ολυμπιακό που το βράδυ της Τρίτης (22/11, 21:05, Novasports Prime) φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης. Σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας οι πρωταθλητές Ελλάδας θα παίξουν την ερχόμενη Πέμπτη (24/11) με την Αλμπα στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος μαρκιά από το από γήπεδό του έχοντας νικήσει τρεις φορές στην Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια) και μία στη Γερμανία (Μπάγερν) με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-2, σε αντίθεση με του Ισραηλινούς που είναι 10οι με ρεκόρ 4-4 (4-1 στο Τελ Αβίβ).

Το βάρος θα «πέσει» στην περιφέρεια, καθώς όπως εξήγησε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας… «Τα δύο combo γκαρντ που παίζουν σε αυτή τη θέση ο Μπράουν και ο Μπόλντγουιν παίρνουν μεγάλο μέρος των αποφάσεων στο παιχνίδι και στο σκορ. Συνεπώς είναι καθοριστικό το να παίξουμε καλά πάνω τους. Αναλύσαμε τον τρόπο που παίζουν. Χρησιμοποιούν κάποιες match up ζώνες. Στην ουσία είναι man to man με αλλαγές η άμυνά τους. Έχουμε ένα πλάνο για αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε να πάει καλά».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να επιστρέψει με ακόμη ένα διπλό στην βάση της, είπε: «Πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα. Πιέζουν πάρα πολύ και τις εισαγωγικές πάσες, συχνά κλέβουν τη μπάλα και με τους ψηλούς και όταν ανοίξουν το παιχνίδι στο transition πάνε με δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει και με δύο αθλητικά 5άρα, τον Πόιθρες και το Νίμπο. Γενικά πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα, να έχουμε καλή εκτέλεση, να έχουμε υπομονή, να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να πάρουμε καλές αποφάσεις και φυσικά να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Αν το κάνουμε, τότε έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

Ευρωλίγκα – Η κατάταξη

1. Φενέρμπαχτσε 7-1
2. Ολυμπιακός 6-2
3. Μονακό 6-2
4. Ρεάλ Μαδρίτης 5-3
5. Μπαρτσελόνα 5-3
6. Ζαλγκίρις 5-3
7. Μπασκόνια 4-4
8. Παρτίζαν 4-4
——————-
9. Βίρτους Μπολόνια 4-4
10. Μακάμπι 4-4
11. Βαλένθια 4-4
12. Αναντολού Εφές 3-5
13. Αλμπα 3-5
14. Μιλάνο 3-5
15. Βιλερμπάν 3-5
16. Μπάγερν 2-6
17. Ερ. Αστέρας 2-6
18. Παναθηναϊκός 2-6

reader.gr