19 Απριλίου, 2024

Μαγείρεμα και πλυντήριο μόνο το πρωί: Τα μέτρα που ανακοινώνονται για εξοικονόμηση ενέργειας

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα δύσκολο και πιο κρύο χειμώνα και όχι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Τα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται υπό την σκιά της ενεργειακής κρίσης και ψάχνουν να βρουν λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Oι δυτικές κοινωνίες έχουν μπει σε τροχιά εξοικονόμησης ενέργειας ζητώντας από καταναλωτές και επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση

Οι χώρες της Δύσης προετοιμάζονται για τον χειμώνα που έρχεται καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν για τα χειρότερα, τη στιγμή που η Gazprom διέκοψε τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nord Stream 1.

Oι δυτικές κοινωνίες έχουν μπει σε τροχιά εξοικονόμησης ενέργειας ζητώντας από καταναλωτές και επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση. Πώς θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι τέτοιο; Οι σχετικές προτάσεις ποικίλουν και, σε κάποιες περιπτώσεις, εντυπωσιάζουν!

Στις ΗΠΑ έχει ήδη ζητηθεί από δεκάδες εκατομμύρια πολίτες να μην χρησιμοποιούν πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και φούρνους από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Τα απίστευτα μέτρα που ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις

Στη Γερμανία τα φώτα των δρόμων θα χαμηλώνουν, τα φανάρια στα σημεία που δεν έχει κίνηση θα σβήνουν, το νερό θα είναι κρύο στα δημόσια κτίρια και τα μνημεία δεν θα φωτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στη Μεγάλη Βρετανία, εκατομμύρια πολίτες θα μπορούσαν να κληθούν να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας τον προσεχή χειμώνα προκειμένου έτσι να αποτρέψουν τις επαπειλούμενες διακοπές ρεύματος αποφεύγοντας τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού σε ώρες αιχμής και σβήνοντας τα φώτα τις ημέρες που δεν φυσάει. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να ζητηθεί για παράδειγμα από εκατομμύρια Βρετανούς να μαγειρεύουν μετά τις 8 το βράδυ, να πλένουν τα ρούχα τους το πρωί ή το βράδυ και να σβήνουν τα φώτα όταν δεν φυσάει ο άνεμος (και δεν αποδίδουν τα αιολικά).

madata.gr