28 Μαρτίου, 2024

Μαγιορκίνης: Αποκλιμάκωση γρίπης και Κορονοϊου τον Φεβρουάριο

Αποκλιμάκωση της γρίπης και του κορονοϊού αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη 

Οπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ… «τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι ήμασταν πριν δύο εβδομάδες».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

Φάνηκε αισιόδοξος και για το θέμα της γρίπης… «Δεν θα δούμε επιπέδωση στη γρίπη, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οφέλη του εμβολιασμού. «Τα εμβόλια και της γρίπης και του κορονοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται. Τέλος επισήμανε ότι όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.

Πηγή: newsit.gr