29 Απριλίου, 2024

Μ. Σενετάκης: «Η καινοτομία στη χώρα τραβάει τα βλέμματα»

«Ο διαγωνισμός, στο πλαίσιο του Hackathon, αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την Υγεία και την Ευεξία. Η Καινοτομία στη χώρα μας τραβάει τα βλέμματα» ανέφερε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την διάρκεια την εναρκτήριας εκδήλωσης του Hackathon, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

«Η Έρευνα και η Καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν τον καταλύτη για την Ανάπτυξη της οικονομίας μας. Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και σε ομάδες φοιτητών, ερευνητών και δημοσίων υπαλλήλων που θέλουν να υποβάλλουν καινοτόμες προτάσεις. Οι πρωτοβουλίες δίνουν το έδαφος σε εκείνους που έχουν το θάρρος να καινοτομούν» τόνισε ο κ. Σενετάκης και συμπλήρωσε πως: «Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός, όπως σε κάθε σημαντική πρωτοβουλία για το νησί μας. Η Καινοτομία θα κάνει την ειδοποιό διαφορά για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Οι πολιτικές μας δίνουν το μήνυμα για συμμετοχή στην Έρευνα και την Καινοτομία. Επιπλέον, η κυβέρνηση δίνει μια σειρά από κίνητρα και οι ξένοι επενδυτές ψάχνουν για νέα ταλέντα με υλοποιήσιμες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες!».